Доминација РАФ-а на Bubble Cup-у 7

Септембар, 2014.

bcup5 header-590x159Тим студената Рачунарског факултета „Грофом плови један мали Дијкстра“ освојио је треће место у финалу такмичења Bubble Cup 7, који организује Мајкрософтов развојни центар у Србији. Екипа у саставу: Душан Здравковић, Димитрије Димић и Урош Јовановић, била је најбоље пласирани српски тим. Пољаци су освојили прво, Литванци друго место, а поред њих такмичила се и екипа из Велике Британије и Хрватске. Од десет тимова који су се пласирали у финале Bubble Cup-а, чак пет су биле екипе са Рачунарског факултета.

Пето место освојио је тим „ским шчим збајагом“ у саставу: Угљеша Стојановић, Лазар Миленковић и Александар Миловановић. Никола Смиљковић, Марко Баковић и Драган Марковић (тим „Young Padawans“) заузели су седмо место, тим „RAFnut“ (Никола Клипа, Андреј Караџић) изборио се за пласман на осмо место, док је иза њих био тим „101010“ (Слађан Кантар, Саша Вучковић), такође студената РАФ-а.

Bubble Cup је такмичење у решавању алгоритамских проблема за студенте и средњошколце. Као и сваке године, такмичењу су претходиле квалификације које су се одржавале током априла и маја, а на којима је учествовало 92 тима. Надметање организује Мајкрософтов развојни центар у Србији (MDCS), а RAF тимови учествују од самог почетка такмичења. Прошле године, студенти РАФ-а освојили су прво и треће место на овом надметању.

2873-dominacija-raf-a-na-xa-bubble-cup-xa-u-8