Друго место за РАФ-овце на хакатону у Атини

Јун, 2018.

Још један сјајан успех РАФ-оваца на интернационалном хакатону у Атини! Друго место на “ Beyond hackathon -у“ освојио је тим “ Tenderly“ који чине : Андреј Бенчић, Богдан Хабић и Вукашин Вукоје, студенти Рачунарског факултета и Небојша Урошевић, студент Математичког факултета. Прво место на овом такмичењу заузео је “ ExpendZen“, тим студената из Грчке.
Двадесет тимова учествовало је на овогодишњем такмичењу након процеса евалуације који је претходио завршној фази такмичења. Учествовали су тимови из Грчке, Бугарске, Уједињеног Краљевства, Уједињених Арапских Емирата (Дубаи) и Србије.
Треће по реду регионално такмичење у организацији Еуробанке из Атине под називом „Beyond hackathon“ одржавало се од 22. до 24. јуна и део је конзистентне стратегије банке за јачање иновација и предузетништва младих у циљу надоградње финансијских услуга и производа. Учесници су по први пут добили прилику да користе напредне услуге банке, уз подршку и вођство квалификованих ментора, а све у циљу ефикаснијег спровођења њихових идеја. Другопласирани тим из Србије развио је тржиште за мала и средња предузећа које олакшава њихову сарадњу са већим компанијама кроз приватну blockchain технологију.
Beyond хакатон подржали су водећи светски лидери у области технологије и финансијских услуга кроз пословна удружења и академске институције који су пружали менторство учесницима током конкурса. Детаљније о догађају погледајте званичној страници Еуробанке у Атини:https://www.eurobank.gr/en/group/grafeio-tupou/deltio-tupou-26-6-18/

5485-drugo-mesto-za-raf-ovce-na-hakatonu-u-atini