Наши студенти победници такмичења „Berkeley & Belgrade: Build the Future“

Април, 2013.

Роберт Жуљевић, студент четврте године, и Никола Стојиљковић, студент друге године, победници су студентског такмичења на тему социјалног предузетништва „Berkeley & Белграде: Build the Future“, које је организовао београдски огранак Удружења студената електротехнике Европе – EESTEC, при Електротехничком факултету Универзитета у Београду, у сарадњи с колегама с калифорнијског Универзитета Беркли.

У недељу 21. априла, тимови студената представили су своја решења – апликације које за циљ имају умрежавање разних групација људи. Најбољи утисак на жири оставио је тим који чине Роберт Жуљевић, Сања Ивков и Никола Стојиљковић који су креирали апликацију „TEAMstitution“ са циљем да повеже младе из различитих области за рад на пројектима. Победницима је уручена новчана награда – чек у вредности од 1.000 долара.

Коментаришући победничку идеју, Саша Славнић, члан жирија и водећи Java архитекта, рекао је: „Било је лепо видети да су сви учесници показали много иновативности, при чему се посебно издвојила победничка апликација. Једва чекам да видим како ће се све приказане идеје развијати у будућности, јер заиста имају много потенцијала.“

Милош Мandић, представник организације EESTEC истакао је да су учесници на овај начин стекли непроцењиво искуство и добили прилику да покажу своје знање.

Build-the-Future

2877-nasi-studenti-pobednici-takmicenja-berkeley-i-belgrade-build-the-future-2