РАФ-ов тим на такмичењу Marathon 24 у Пољској

Децембар, 2014.

На програмерском такмичењу Marathon24, које је одржано у Пољској, једини тим из Србије (тим „админ“) били су студенти РАФ-а: Никола Смиљковић, Никола Стојиљковић и Душан Здравковић. На финалу је учествовало 30 тимова, из чак 8 земаља (Пољске, Русије, Белорусије, Украјине, Чешке, Италије, Аустрије и Србије). Већину тимова су чинили освајачи најпрестижнијих такмичења у свету, тако да је конкренција била прилично јака.

„Добили смо 3 задатка (игре) где је у сваком било потребно да испрограмирамо бота који ће играти ту игру против свих осталих тимова у реалном времену, тј. свака игра је трајала од самог почетка такмичења, 24 сата без прекида. Иако смо у једној игри освојили 2. место, нисмо се довољно концентрисали на друге две, па смо укупно освојили 14. место, што је за једно место бољи резултат него прошле године. Ипак, због већ поменуте јаке конкуренције, задовољни смо пласманом у првој половини табеле.“ – истиче Душан Здравковић, један од такмичара.

Велику захвалност за одлазак нашег тима у Пољску, Рачунарски факултет дугује компанији Devana Technologies и господину Ивану Бјелајцу, који су пружили подршку нашем тиму.

m24

3613-raf-ov-tim-na-takmicenju-xa-marathon-xa-24-u-poljskoj-2