СЈАЈНИ РЕЗУЛТАТИ РАФОВАЦА НА ЕЛЕКТРИЈАДИ 2018

Мај, 2018.

РАФ-овци су на овогодишњој Електријади заблистали у свим научним такмичењима у којима су учествовали, те су тако у укупном пласману у научним дисциплинама освојили 2. место (такмичећи се у само 5 од укупно 14 дисциплина!). Осим што су екипно освојили 1. место на такмичењу из информатике, одличне резултате постигли су и на такмичењима из математике, физике и објектно оријентисаног програмирања.

На такмичењу из математике 1 екипа студената РАФ-а заузела је 2. место, а индивидуално Радоица Драшкић 3. место, Лука Вукелић 9. место и Дејана Мандић 15. место.
Своје програмерско знање доказали су и на такмичењу из објектно оријентисаног програмирања где је екипа РАФ1 освојила 2. место. Појединачно Душан Здравковић је заузео 1. место, Стефан Живковић 17. место и Вукоман Стојановић 31. место.
Друга екипа РАФ- а на овом такмичењу пласирала се на 7. позицију, а чинили су је Виктор Мајсторовић (10. појединачно место), Александар Љамзин и Катарина Панић.
У физици РАФ-овци су заузели 3. позицију, а овај успешан тим чинили су : Милоје Ђукановић (3. појединачно место), Никола Тасић (7. место) и Јована Тодоровић.
Укупно 9 факултета такмичило се у научним дисциплинама, а то су:
Електротехнички факултет Београд,
Електротехнички факултет Бања Лука,
Факултет техничких наука Нови Сад,
Електронски факултет Ниш,
Рачунарски факултет Београд,
Факултет електротехнике у Тузли,
Електротехнички факултет Источно Сарајево,
Факултет техничких наука Чачак,
Електротехнички факултет Подгорица.
РАФ је почео да се такмичи на Електријади од 2016. године и до сада је једини приватни факултет који је на њој учествовао.

5486-sjajni-rezultati-raf-ovaca-na-elektrijadi-2018