ТИМ СА РАФ-А НАЈБОЉИ НА ФОН ХАКАТОНУ

Март, 2018.

У Београду је 31. марта и 1. априла на Факултету организационих наука одржан пети по реду „ФОН Хакатон“, двадесетчетворочасовно такмичење у програмирању. Од укупно 14 тимова који су се такмичили, прво место освојила је екипа „РАФx“ коју чине студенти друге године Рачунарског факултета: Вања Пауновић, Михаило Вигњевић, Бранко Фулурија и Милош Милуновић. Тема хакатона била је „Анализа Big Data података“.
Поред победничке екипе, на такмичењу су учествовале још три екипе са РАФ-а: „Три пива и сок„, „Rafaton“ и „RAFChain„. Тимови RAFx и RAFChain квалификовали су се у финале у коме је учествовало укупно 6 тимова.
Пројекат ФОН Хакатон је такмичење које организује удружење студената информатике „Fonis“ у сарадњи са Факултетом организационих наука и састоји се из два одвојена дела: „Hakatona“ и „Tech Challenge-а“. Овај пројекат подстиче учеснике да тестирају своја знања радом на унапред задатом задатку уз подршку искуснијих стручњака. Овај традиционални пројекат се одржава у сарадњи са „Истраживачко-развојним центром“ Факултета организационих наука.
Своје решење, као и могућност примене на EXIT Фестивалу, победници ФОН хакатона имали су прилике да представе у Јутарњем програму на РТС-у. Погледајте ВИДЕО снимак.

5490-tim-sa-raf-a-najbolji-na-fon-hakatonu