Успех студената на Start Conference

Март, 2014.

Uspeh RAFa

На Факултету организационих наука одржано је такмичење START 2.0 на ком су екипе студената Рачунарског факултета освојиле друго и треће место. Друго место заузео је тим „Сињи Галепи“ који су чинили су Душан Здравковић, Никола Смиљковић и Никола Стојиљковић, док је треће место освојила екипа „Гоничи мајмуна“ у саставу: Иван Петровић, Милош Биљановић и Филип Станисављевић. Задатак овогодишњег такмичења био је развој Windows 8.1 апликације на тему еколошког карактера – Заштита животне средине. Такмичило се укупно 8 тимова у саставу од 3 члана и сви су успешно завршили апликације које су биле комплетне након 24 часа.

Екипа „Сињи Галепи“ је направила апликацију „ecoShop“, онлине продавницу која се бави продајом еколошких производа који штеде енергију, воду или смањују емисију CO2. За сваки производ кориснику је написано колико чега штеди, и колико ће уштедети новца на годишњем нивоу уколико се користи уместо стандардних нештедљивих производа.

„Тема START 2.0 такмичења била је апликација која би допринела очувању животне средине и, сходно томе, апликација коју смо направили зове се „Моја одговорност“. Наша апликација омогућава свима да брзо и лако утичу на то да се прошири свест о проблемима везаним за животну средину. Корисницима је кроз ову платформу омогућено да постављају фотографије ових проблема, као и да покрећу иницијативе преко којих би се групе људи, уз помоћ спонзора, формирале како би решавале те проблеме. Наша апликација освојила је треће место.“ – објашњава Филип Станисављевић, члан трећепласиране екипе.

Трећи тим са РАФ-а био је „Апстрактно класје“ који су чинили Александар Миловановић, Владо Пајић и Димитрије Димић. Такмичење је организовало удружење студената информатике FONIS  под слоганом “Code first, explain later”.

2876-uspeh-studenata-na-start-conference-2