Позив студенткињама – предавање MDCS-a „Женске приче о ИТ-у“

Позивају се студенткиње Рачунарског факултета да присуствују предавању представница Microsoft Развојног Центра на тему “Женске приче о ИТ-у”. Предавање које је у склопу информатичког семинара RAF ИТ Даyс биће одржано у понедељак, 16. априла 2018. у 10 часова у учионици РАФ1. 
Једно од последњих истраживања компаније Microsoft показује да многе девојчице постају заинтересоване за предмете из области науке, технологије, инжењерства и математике у узрасту око 11.5 година, али да већ око 15. године њихово интересовање за ове тзв. „СТЕМ“ дисциплине драстично опада. Развојни центар Microsoftа у Србији у свом тиму има велики број жена које заједно са својим колегама раде на развоју светски признатих пројеката. У оквиру семинара RAF ИТ ДАYС Мина Спасић и Наташа Малиновић из Развојног центра Microsoftа у Србији разговараће са учесницима на који начин се девојчице заинтересоване за науку и ИТ морају интезивније подржавати и подстицати, како би се касније лакше определиле за школовање и професионалну каријеру у STEM дисциплинама.
Због ограниченог броја места, потребно је да се студенткиње које желе да присуствују предавању пријаве слањем mail-a на  imijatovic[@]raf.rs  до 14.4. , а најбржих 8 ће добити могућност да присуствују  предавању.

4821-poziv-studentkinjama-predavanje-xa-mdcs-a-xa-zenske-price-o-xa-it-xa-u