Студент Алекса Ковачевић одбранио је дипломски рад на тему „Храм у Џунгли“

Студент Рачунарског факултета Алекса Ковачевић је у среду , 26. јула 2023. године одбранио дипломски рад Храм у Џунгли који представља 3Д анимацију, пред комисијом коју су чинили ментор др Растко Кукић и члан мр Горан Рубил.

Кандидат је, користећи знања које је стекао кроз школовање на Рачунарском факултету на студијском програму Мултимедијални дизајн, реализовао 3Д анимацију инспирисану серијом филмова колаборативног труда Џорџ Лукаса и Стивен Спилберга „Индијана Џонс” и анимираним ТВ серијама из Уједињеног Краљевства као што су: „Поштар Пaт”, „Овца Шоне” и „Падингтон медвед”.

У оквиру спецификације поетских референци Алекса истиче следеће: „Храм у џунгли” позајмљује подједнако особине и начине исказивања приче од
серије филмова о Индијани Џонсу и визуелну примамљивост енглеских анимираних ТВ серија. Избор боја овог кратког филма ствара мрачне и дивље атмосфере и уз помоћ композиције и кадрирања на брз и ефикасан начин упознаје гледаоца са већ познатом атмосфером авантура Индијане Џонса. Уједностављени изглед сцене који даје осећај дечијег позоришта ствара блиску конекцију са публиком и одржава изглед и једноставност која подсећа на дечије креације од пластелина.

„Храм у џунгли” је анимација која покушава да ухвати дух авантуристичких филмова као и дечије анимације у пакету који жели да исприча нову али познату причу са карактерима лаким за памћење.“ – закључио је Алекса.

Фотографије са одбране доступне су у галерији.