Почињу пријаве за семинар „IT Open Days“

У организацији Техничке школе „Никола Тесла“ Шид и Рачунарског факултета из Beogradа, а уз подршку Министарства културе, информисања и информационог друштва, општине Стари град (Beograd), Канцеларије за младе града Beogradа, општине Шид, Канцеларије за младе општине Шид и Друштва математичара Србије, од 13. до 16. маја 2011. године, у просторијама Рачунарског факултета одржаће се IT семинар „IT Open Days 2011“ под слоганом „Unlock your potential…“.
Семинар је намењен талентованим ученицима основних (огледних) и средњих стручних школа и гимназија из Републике Србије чија интересовања превазилазе оквире редовног школског програма. Пријава за учешће на семинару се подноси електронским путем на званичном сајту (prijava.itopendays.com) и састоји се из упитника (основне информације о ученику), теста који садржи класична теоретска питања, задатке и алгоритамске проблеме, и есеја на тему „Cloud computing“. Рок за подношење пријаве је 2. мај 2011. године у 12:00 часова. Учешће за 40 одабраних ученика је бесплатно а учесницима из унутрашњости су обезбеђени смештај и храна.

Циљеви семинара су промовисање едукације, образовања и стручног усавршавања младих људи, презентовање интелектуалних потенцијала учесника, учешће еминентних стручњака и остваривање сарадње са институцијама, компанијама и појединцима.
Главне теме семинара су информационе и комуникационе технологије а ове године посебан акценат је стављен на cloud computing. Програм је конципиран тако да кроз четири дана покрије, како актуелне, тако и ускостручне теме које се односе на интеракцију између човека и рачунара. Партнери семинара одржаће предавања и на теме одрживог развоја и заштите животне средине као и на коришћење енергетски ефикасних решења која захтевају снажне рачунарске капацитете.
Предавачи на семинару су стручњаци запослени у друштвено одговорним институцијама и компанијама који осим академског поседују и велико практично искуство. Програмом је предвиђено одржавање округлог стола на тему развоја информатичког друштва у Србији, у оквиру којег ће учесници бити у прилици да разговарају са гостима из земље и иностранства. Планирано је и директно укључење професора Универзитета у Калифорнији (UCLA) који ће одржати предавање под називом „Cloud computing“.

Учешће на семинару потврдиле су компаније Microsoft, Oracle, Cisco, микроЕлектроника, Божић и синови, Coming, EUnet, Belit, итд. Програм семинара обухвата следеће теме:

•    Виртуализација
•    Вештачка интелигенција
•    Функцијско програмирање
•    Безбедност и заштита
•    Мобилна технологија
•    Web сервиси
•    OpenSource алати и њихова примена
•    Project management
•    Примена информационих технологија и развојних система у индустрији
•    Утицај Internet медија на развој човечанства
•    Електронска трговина и маркетинг

Сва предавања ће путем Internet-а бити директно емитована на званичном сајту а учесницима ће, у сарадњи са партнерима на организацији, бити омогућено да полажу тест из енглеског језика за сертификат. Учесници ће добити и потврду о одслушаном семинару.
Све информације доступне су на званичном сајту семинара www.itopendays.com.

1691-pocinju-prijave-za-seminar-it-open-days