Међународна студентска недеља на РАФ-у

Као највећи студентски фестивал у Југоисточној Европи, Међународна студентска недеља у Београду ове године одржава се од 13. до 20. јула у просторијама Рачунарског факултета. У организацији удружења Светски омладински талас, фестивал се од 2006. године спроводи по осми пут и сваке године окупи више од 200 студената из земље и иностранства.

Под овогодишњим мотом „Синергијом до промене“, ISWiB (енгл: International Student Week in Belgrade) ће окупља учеснике из више од 40 земаља света. Они ће кроз различите едукативне и забавне садржаје током седам дана трајања фестивал имати прилику да се међусобно упознају, размењују идеје и раде на решавању проблема из различитих области живота. Као и сваке, тако ће и ове године учесницима, али и волонтерима и гостима фестивала бити организован разнолик програм богат едукативним и забавним садржајима. Циљ манифестације је разбијање предрасуда, популаризација Београда и Србије, рушење верских, етничких и националних баријера мађу младима широм света.

Главни део едукативног програма представљаће 9 интерактивних радионица. Радећи са својим колегама студентима из свих крајева света, учесници ће кроз заједнички рад на различите начине обрађивати овогодишњи мото фестивала. Едукативни део фестивала, поред радионица, обухвата и Дан отворене дискусије који представља скуп великог броја панел дискусија, дебата, отворених расправа и изложби које ће учесници али и сви заинтересовани имати прилику да погледају.

Забавни део фестивала има неколико сегмената. Поред многобројних организованих вечерњих излазака, већ традиционално се организује и Сајам држава који сваке године окупља велики број посетилаца, на којем ће учесници на најбољи начин представити своју земљу и њена обележја. Излажући домаћу храну и пиће, обучени у националну ношњу земље из које потичу, студенти ће свим заинтересованим гостима приближити њихову културу и дати прилику да уживају у чарима егзотичних крајева.
Традиционално, последњег дана фестивала биће организиван Дефиле застава, када ће сви улесници фестивала, заједно са волонтерима, гостима и свим заинтересованима продефиловати центром Beogradа и тиме започети свечану церемонију затварања овогодишњег ISWiB фестивала.

2857-medunarodna-studentska-nedelja-na-raf-u