Work IT, Global IT, DO IT!

Студентска организација AIESEC по четврти пут ове године организује пројекат ‘’DоIТ’’. Овим пројектом желимо да омогућимо студентима и дипломцима да напредују и стекну практично искуство у области IТ сектора, радећи у неким од признатих домаћих компанија ове сфере, а онда и у иностраним компанијама. Ово је идеална прилика за све ентузијасте у свету информационих технологија да се стручно опробају и активно допринесу свом професионалном развоју.

‘’DoIT’’ је пројекат едукативног карактера, и намењен је студентима завршних година и дипломцима. Конципиран је  у два кључна сегмента тако да ће студенти у првом сегменту уз менторску подршку стручњака имати прилику да искусе тромесечни, практични рад у некој од компанија учесница на пројекту где ће унапредити своје вештине и знања у областима IТ сектора попут Software Development, Web Development, Mobile Application, Java Front End Developer, Back End Java Developer итд.
Други сегмент, уједно и најважнији за сваког студента који жели да се истакне и диференцира на тржишту рада и осети како је то радити овај посао у интернационалном окружењу, односи се на наставак практичног искуства у иностраној IТ компанији путем Global Talent програма – програма плаћених професионалних пракси у иностранству. Овај други сегмент повезује пројекат ’’DoIT” са Global Talent програмом и неопходан је део у целом концепту који учесници пројекта пролазе јер представља афирмацију праксе у домаћој компанији.

Оставља се могућност студентима који не прођу селекцију за домаћу праксу да учествују у другом сегмену и буду корак ближе професионалној каријери у иностранству у неким од најразвијенијих компанија света.

Компаније које су препознале овај пројекат као прилику да пруже студентима, који су при крају својих студија у области информационих технологија, прилику за усавршавање су ’’Mikrokomerc’’, ’’Stada IT Solutions’’, ’’Toschas Labs’’ и ’’MEDIAWORKS’’. Пројекат је подржан и од стране студентске организације ESTEEC на Електротехничком факултету, као и од Рачунарског факултета где се учешће на овом пројекту рачуна у релавантне ESP бодове.

Реализација пројекта почиње свечаним отварањем 18. октобра, на коме ће се компаније учеснице обратити својим будућим практикантима. Пријаве за учешће на пројекту су отворене до 16. октобра. Сви заинтересовани студенти могу да попуне ову ПРИЈАВУ  и биће контактирани за даљи процес. Више информација о пројекту на http://aiesec.org.rs/projekti/doit/ AIESEC је глобална мрежа студената која развија лидерски потенцијал младих и позитивно утиче на друштво. Присуством у преко 120 земаља света, AIESEC представља највећу организацију вођену од стране студената. Својим програмима интернационалних пракси и организацијом едукативних и друштвено одговорних пројеката, AIESEC пружа младима јединствену могућност за лични и професионални развој.

2932-xa-work-it-global-it-do-it-xa