Друго место за студенте РАФ-а на SICEF Hackathon-у

На Електронском факултету у Нишу је 14 и 15. новембра одржано двадесетчетворочасовно такмичење у изради апликација на задату тему. Овом приликом екипа са РАФ-а под називом RAFNut (у саставу: Никола Мастиловић, Филип Данић, Никола Клипа и Андреј Караџић) освојила је друго место. На такмичењу је учествовала још једна екипа са РАФ-а под називом Chicken on a RAF (у саставу: Душан Здравковић, Богдан Хабић, Миљан Текић и Никола Стојиљковић).

Кроз два дана трајања овог такмичења, екипе су правиле апликацију на тему: „Како помоћи избеглицама?“. Тема је откривена непосредно пред почетак такмичења, а учесници су имали право да користе било коју технологију и алате, све док успешно одговоре на задату тему.

“Циљ наше апликације је да помогнемо породицама и пријатељима да остану у контакту, прате своје кретање и да се коначно пронађу када прођу кроз најгоре. Увидели смо да, и поред приступа мобилним телефонима, доста избеглица оставља писане поруке на граничним прелазима. Из тог разлога наша апликација омогућава и комуникацију (бесплатно) преко SMS-а уколико интернет конекција није доступна. Наша апликација направљена је уз Symfony2, JavaScript, Google Maps API i Nexmo SMS API, а цео изворни код је доступан на нашем GitHub налогу, а готов прототип је доступан и онлајн.” – истичу из тима RAFNut.

Прво место однела је екипа из Хрватске под именом Open System & Security Lab, док је треће место припало екипи Invitious из Ниша. Ово је други Hackathon у организацији удружења SICEF, а подржан је и од стране многобројних компанија: Microsoft, Horisen Solutions, Nordeus, Stanga, ING Software, Neopix, Seavus, Webelinx.

nis hakaton

3892-drugo-mesto-za-raf-ovce-na-xa-sicef-hackathon-xa-u