Global Citizen програм интернационалних пракси

Постани грађанин света, волонтирај у иностранству! Свесни сте да вам је поред студирања потребно практично искуство, али да ли бисте желели да га доживите на један узбудљивији и егзотичнији начин? Пред вама је прилика да ово лето проведете у иностранству волонтирајући на изабраном пројекту уз упознавање различитих култура света и стицање практичних вештина које ће надоградити ваше формално образовање. Имате прилику да радите на пројектима из три области: Culture, Social Entrеpreneurship i Education.

Global Citizen је интернационални програм волонтирања намењен свим младим људима који желе да раде на личном усавршавању, откривању нових и ширењу своје културе. Овај програм пракси чини мрежа пројеката широм света који се баве темама као што су мултикултуралност, толеранција, едукација младих и ширење свести о глобалним проблемима попут људских права, едукације и лидерства. Русија, Румунија, Пољска, Мађарска, Турска, Грчка, Бразил, Индија, Мексико, Тунис и Египат неке су од земаља у којима можете провести лето 2015. волонтирајући и радећи на свом личном усавршавању. Међу младима у Србији практично искуство постало је неопходно, а сада имате могућност да га путем Global Citizen програма стекнете у невладиним организацијама, основним и средњим школама, као и универзитетима и летњим камповима у бројним земљама света, и то у трајању од 6 до 8 недеља током лета.

Услови учешћа на овом програму не узимају у обзир област студирања или просек на факултету па тако омогућавају великом броју младих људи у Србији да учествује. Све што је потребно да испуните је да сте студент, да имате ниво енглеског језика Б2 и жељу за авантуром и незаборавним искуством. Најважнија особина успешних људи у свету је то да имају глобалну преспективу, а ово је права прилика да је и ви стекнете. Имате могућност да развијате своје вештине кроз тимски рад у интернационалном окружењу, а кроз решавање одређеног друштвеног проблема којим се пројекат бави остварићете утицај на велики број младих људи и помоћи им својим знањем и искуством, а тиме и директно утицати на своје окружење.

Глобална перспектива, ширење интернационалне мреже контаката, усавршавање страног језика, живот у другачијој средини и култури и велики корак ван своје сигурне зоне – да ли вам је ово довољно разлога да се пријавите?

Уколико желите да се више информишете о даљем процесу учешћа на овом програму пракси посетите званични веб сајт http://aiesec.org.rs/global-citizen/ где можете прочитати бројна искуства младих људи који су се већ опробали у праксама, или се пријавите директно на следећем линку и бићете контактирани у року од 48 сати.

AIESEC је глобална мрежа студената која развија лидерски потенцијал младих и позитивно утиче на друштво. Присуством у преко 120 земаља света, представља највећу организацију вођену од стране студената. Својим програмима интернационалних пракси и организацијом едукативних и друштвено-одговорних пројеката, пружа младима јединствену могућност за лични и професионални развој.

3596-xa-global-citizen-xa-program-internacionalnih-praksi