Летња школа у Петници за студенте

Развојни центар компаније Microsoft у Србији и Истраживачка станица Петница позивају све заинтересоване студенте да се пријаве за учешће у међународној летњој школи „Machine Learning Petnica Summer Institute“, која ће се одржати у периоду од од 14. до 23. 7. 2016. године.

Током трајања летње школе предавачи из Развојног центра и стручни сарадници из Петнице поделиће своја богата искуства и знања о машинском учењу. Програм ће обухватити теме везане за: Machine Learning Basics, Unsupervised Learning, Convolutional Neural Networks, Recurrent Neural Networks, Random Classification/Regression Forests и друге. Целодневна предавања подразумевају теоретски и практичан рад, који ће се одвијати на енглеском језику.
За летњу школу машинског учења у Петници могу се пријавити сви заинтересовани студенти техничких факултета, посебно они на завршним годинама основних студија и дипломци.

Рок за пријаву је 4. 5. 2016. године, а пријаве се врше путем линка http://psiml.petnica.rs/apply.php
У Развојном центру Microsoft-а у Србији многи производи и сервиси који се користе широм света, развијани су од самог старта кроз коришћење машинског учења. На пример, оптички препознавач текста, уграђен у Windows 10 и доступан програмерима широм света, направљен је тако да „учи“ на постојећим скуповима података као што су странице текста из књига, новина и часописа, како би успешно могао да „чита“ текст са нових слика.

Машинско учење као грана рачунарских наука изучава начине којима се рачунари могу програмирати да из постојећих база података праве сложене конекције помоћу којих ће касније вршити успешна предвиђања над новим подацима. Напредак машинског учења довео је до тога да су у извршавању одређених задатака машине постале не само брже, него и тачније од просечног човека.

FB-event-cover, Računarski fakultet

4065-letnja-skola-u-petnici-za-studente