Закорачите у индустрију игара – Nordeus пракса за студенте

Nordeus покреће тромесечну праксу за студенте у области backend developmentа

Београд, 11. јул 2016​. ­ Компанија Nordeus, награђивани независни произвођач мобилних игара, расписује конкурс за тромесечну плаћену праксу за младе backend програмере, који ће моћи из прве руке да науче како видео игре раде „под хаубом“. Пријаве су отворене од данас и трају до 15. августа. Студенти почињу са обуком средином септембра у Нордеусовој београдској канцеларији.

Током праксе, водећи backend стручњаци компаније Nordeus пренеће полазницима богато знање из гејминг индустрије. Циљ је да, након три месеца рада са менториома, студенти стекну солидно знање и искуство у backend development-у и упознају се са јединственим начином прављења игара. Практиканти ће имати прилику да раде директно на Top Eleven фудбалском менаџеру, који тренутно има више од 140 милиона регистрованих корисника широм света.

“Пракса ће се одвијати унутар тима који развија Top Eleven. Инфраструктура ове игре броји више од стотину физичких сервера и преко милион линија кода, а млади backend програмери ће кроз свој задатак допринети стабилности, отпорности и перформансама система за игру. Сваки од полазника сарађиваће са својим ментором и резултат његовог рада користиће милиони корисника” – изјавио је Владимир Михајловски, backend developer у компанији Nordeus и један од ментора.

За backend праксу могу да конкуришу студенти основних или мастер студија рачунарског инжењеринга, а од кандидата ће се захтевати познавање алгоритама и структура података, рад са базама података, комуникација са frontend слојем. Након периода селекције, који ће трајати од 15. августа до 9. септембра, најбољи кандидати ће своју тромесечну праксу почети од 15. септембра. Студентима ван Београда, Nordeus обезбеђује и смештај и храну током трајања праксе.

Ово је друга пракса коју Nordeus организује од почетка године. Водећи се жељом да на различите начине улаже у младе таленте и позитивним искуством након управо завршене праксе за Data Science стручњаке, Nordeus верује да ће, по завршетку тромесечне обуке, нови backend стручњаци обогатити и Top Eleven тим.

Сви детаљи о условима конкурса могу се пронаћи овде.

Пријаве за праксу се могу послати најкасније до 15. августа.

За све додатне информације:  ​internship @ nordeus.com

За више информација молимо контактирајте:
Јелена Словић
Smartpoint Adria
jelena.slovic @ smartpoint.rs
+381 62 667 347

О NORDEUS-У

Nordeus је издавач и развојни студио игре Top Eleven – Be a Football Manager, најпопуларније онлине спортске игре на свету. Ради се уједно о једној од најуспешнијих game development компанија у Европи са канцеларијама у Београду, Лондону и Даблину. Више о Нордеусу потражите на
www.nordeus.com.

4144-nordeus-praksa-2016