RAF na Elektrijadi 2018

Studenti Računarskog fakulteta i ove godine učestvuju na Elektrijadi! 58. Međunarodni susret studenata elektrotehnike – Elektrijada održaće se u Bečićima od 19. do 24.5.2018. godine.

Elektrijada predstavlja najveći godišnji skup studenata elektrotehnike u Evropi, a održava se tradicionalno već pola veka. Formalni deo ove manifestacije čine takmičenja u znanju i sportu, gde se studenti takmiče u individualnoj konkurenciji, ali i ekipno za plasman svojih fakulteta.

Računarski fakultet je počeo da se takmiči na Elektrijadi 2016. god i za sada je jedini privatni fakultet koji je dobio pravo da se takmiči u naučnim disciplinama. Obzirom na to da RAF nije elektrotehnički fakultet broj kategorija u kojima smo mogli da učestvujemo je mali (informatika, OOP, matematika 1, matematika 2 i fizika), ali smo u njima prethodne dve godine briljirali.

Ove godine RAF će predstavljati 15 takmičara iz različitih disciplina: informatika, OOP, matematika i fizika.

Takođe u sportskim disciplinama takmičićemo se u fudbalu i stonom tenisu. Čak 70 studenata sa RAF-a imaće priliku da doživi jedinstveno iskustvo učešća na Elektrijadi.

Fakulteti koji su stalni učesnici Elektrijade su: Elektrotehnički fakultet Beograd, Fakultet elektrotehnike i računarstva Zagreb, Elektrotehnički fakultet Sarajevo, Elektrotehnički fakultet Banja Luka, Fakultet tehničkih nauka Novi Sad, Elektronski fakultet Niš, Računarski fakultet Beograd, Fakultet elektrotehnike u Tuzli, Elektrotehnički fakultet Istočno Sarajevo, Fakultet za elektrotehniku i informacione tehnologije Skopje, Tehničko veleučilište u Zagrebu, Fakultet elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Osijek, Fakultet elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje Split, Fakultet tehničkih nauka Čačak, Fakultet organizacije i informatike u Varaždinu, Tehnički fakultet Rijeka, Tehnički fakultet Bitola.

Naravno želimo da se zahvalimo našem zlatnom sponzoru StuntCoders, srebrnom Triple Jump Group i bronzanom sponzoru Florence Tech  koji su videli potencijal u našim studentima i odlučili da ih podrže.

4853-raf-na-elektrijadi-2018