РАФ на Електријади 2018

Студенти Рачунарског факултета и ове године учествују на Електријади! 58. Међународни сусрет студената електротехнике – Електријада одржаће се у Бечићима од 19. до 24.5.2018. године.

Електријада представља највећи годишњи скуп студената електротехнике у Европи, а одржава се традиционално већ пола века. Формални део ове манифестације чине такмичења у знању и спорту, где се студенти такмиче у индивидуалној конкуренцији, али и екипно за пласман својих факултета.

Рачунарски факултет је почео да се такмичи на Електријади 2016. год и за сада је једини приватни факултет који је добио право да се такмичи у научним дисциплинама. Обзиром на то да RAF није електротехнички факултет број категорија у којима смо могли да учествујемо је мали (информатика, ООП, математика 1, математика 2 и физика), али смо у њима претходне две године бриљирали.

Ове године RAF ће представљати 15 такмичара из различитих дисциплина: информатика, ООП, математика и физика.

Такође у спортским дисциплинама такмичићемо се у фудбалу и стоном тенису. Чак 70 студената са РАФ-а имаће прилику да доживи јединствено искуство учешћа на Електријади.

Факултети који су стални учесници Електријаде су: Електротехнички факултет Београд, Факултет електротехнике и рачунарства Загреб, Електротехнички факултет Сарајево, Електротехнички факултет Бања Лука, Факултет техничких наука Нови Сад, Електронски факултет Ниш, Рачунарски факултет Београд, Факултет електротехнике у Тузли, Електротехнички факултет Источно Сарајево, Факултет за електротехнику и информационе технологије Скопје, Техничко велеучилиште у Загребу, Факултет електротехнике, рачунарства и информацијских технологија Осијек, Факултет електротехнике, стројарства и бродоградње Сплит, Факултет техничких наука Чачак, Факултет организације и информатике у Вараждину, Технички факултет Ријека, Технички факултет Битола.

Наравно желимо да се захвалимо нашем златном спонзору StuntCoders, сребрном Triple Jump Group и бронзаном спонзору Florence Tech  који су видели потенцијал у нашим студентима и одлучили да их подрже.

4853-raf-na-elektrijadi-2018