Student Saša Samardžić odbranio je diplomski rad na temu „Poduhvat novog tipa platforme za elektronsko poslovanje projektovan tehnikom lin kanvasa“

Student Računarskog fakulteta Saša Samardžić je 29. oktobra 2020. godine odbranio diplomski rad na temu Poduhvat novog tipa platforme za elektronsko poslovanje projektovan tehnikom lin kanvasa pred komisijom koju su činili: mentor dr Dušan Vujošević i član dr Đorđe Babić.
Osnovna ideja i tema ovog rada je razvoj platforme koja je jednostavna z akorišćenje kako kupcima, tako i prodavcima/proizvođačima. Platforma je zamišljena u formi aplikacije i veb sajta gde lokalni, za početak srpski, proizvođači prave svoje prodavnice i oglašavaju svoje proizvode. Kupci pretražuju proizvode i prilikom eventualne kupovine, kupcu se naplaćuje iznos cene proizvoda sa kartice i novac, umanjen za iznos provizije platforme uplaćuje se prodavcu nakon potvrde da je kupac svoj proizvod dobio i da je njime zadovoljan, odnosno da nije pokrenuo postupak žalbe. – navedeno je u apstraktu.
Nakon izrade prvih opipljivih rešenja platforme, moglo bi se krenuti u interno testiranje i otklanjanje eventualnih problema i bagova, nakon čega bi se krenulo u testiranje sa ranim usvajačima u vidu prvih proizvođača i odabrane grupe kupaca i nakon ovog perioda zatvorenog testiranja, te sakupljanja povratnih informacija od testne grupe, vršile bi se eventualne modifikacije prema utiscima i povratnim informacijama, otklonili bi se eventualni nedostaci i platforma bi bila spremna za konačno puštanje u rad i prve korisnike – zaključio je Saša.
Fotografije sa odbrane nalaze se u galeriji.

6028-student-sasa-samardzic