Student Velimir Radosavljević odbranio je svoj diplomski rad na temu „Upotreba senzora u mobilnoj platformi: Daljinski upravljač za miš“

Student Računarskog fakulteta Velimir Radosavljević je 9. septembra 2020. godine odbranio diplomski rad na temu Upotreba senzora u mobilnoj platformi: Daljinski upravljač za miš pred komisijom koju su činili: mentor dr Milan Vidaković i član dr Bojana Dimić Surla.
„U radu je opisana implementacija android aplikacije i servera na strani računara koji omogućavaju kontrolu miša na računaru. Korisnik pokretom telefona poput daljinskog, nalik na Nintendo Wii kontroler, kontroliše miš i ima na raspolaganju normalne funkcije miša kao što je levo/desno dugme miša klik, dvoklik itd. Implementacija je realizovana native android aplikacijom koja predstavlja klijent i serverom koji se pokreće na računaru, oba su napisana u programskom jeziku Java.“ – navedeno je u apstraktu.
„Sama aplikacija ima prostora za unapređivanje: bolji protokol za komunikaciju, dodavanje opcija za granicu koja određuje šta je najmanji moguć pokret, sensor fusion žiroskopa sa akcelepometrom i kompasom radi uklanjanja drift-a itd.“ – zaključio je Velimir.
Fotografije sa odbrane nalaze se u galeriji.

5941-student-velimir-radosavljevic-odbranio-je-svoj-diplomski-rad-na-temu-upotreba-senzora-u-mobilnoj-platformi-daljinski-upravljac-za-mis