Petar Erić odbranio master rad na temu ‚‚Sistem za kreiranje specifikacije i kontrolisanje razvoja angular komponenti“

Petar Erić diplomirao je na Računarskom fakultetu u Beogradu 2019. godine, a 14. maja 2021. godine odbranio je master rad na temu Sistem za kreiranje specifikacije i kontrolisanje razvoja angular komponenti. Komisiju pred kojom je Petar Erić branio master rad, činili su mentor prof. dr Dušan Vujošević, prof. dr Milan Vidaković i prof. dr Bojana Dimić Surla.

Rad predstavlja prirodan nastavak istraživanja započetog u diplomskom radu, pod nazivom „Registracija članova sportskih društava“, gde su opisani koraci u realizaciji veb aplikacije i naveden način kreiranja dokumentacije na osnovu koje je obavljeno njeno projektovanje. Osnovna aplikacija se bazira na klijentskoj strani realizovanu kroz programski jezik Angular, serverskoj strani realizovanoj u programskom jeziku GoLang i bazi podataka MySQL. 

Nadograđena aplikacija koristi iste tehnologije, sa akcentom na povećani stepen sigurnosti.Uveden je koncept različitih nivoa iste aplikacije, koja se kombinuje sa višestrukim korisničkim rolama i različitim vrstama osetljivih dokumenata, koji zahtevaju dodatne korisničke prioritete. Nova aplikacija ima značajno uvećan broj radnih ekrana, pa se pretpostavlja da za je za izradu finalne apliakcije neophodno angažovanje programerskog tima. Tokom projektovanja uvećane aplikacije, značajno je povećan obim potrebne dokumentacije. Rukovodilac projekta koji treba da pripremi konkretan radni zadatak za programera treba jednostavno da iz postojeće dokumentacije izdvoji samo one podatke koji su bitni za neposredno programiranje. Tom prilikom, treba programeru dostaviti samo neophodne podatke, ali mu treba omogućiti uvid i u ostatak sistema. Stoga je izabrano da se kompletna dokumentacija formira tako što će se u bazu podataka unositi svi elementi dokumentacije koji se kreiraju u standardnim alatima za opis projekta.
Nakon pretstavljanja rada, komisija je čestitala kandidatu uspešnu odbranu i novo master zvanje.
Slike sa odbrane pogledajte u galeriji.

6344-petar-eric-odbranio-master-rad-na-temu-sistem-za-kreiranje-specifikacije-i-kontrolisanje-razvoja-xa-angular-xa-komponenti