Student Miloš Đurić odbranio je diplomski rad na temu „Analiza i prikaz SAP Commerce rešenja“

Student Računarskog fakulteta Miloš Đurić je 18. septembra 2021. godine odbranio diplomski rad na temu Analiza i prikaz SAP Commerce rešenja pred komisijom koju su činili mentor, dr Milan Vidaković i član, dr Miloš Radenković.

Zahvaljujući otvorenoj i proširivoj arhitekturi SAP Commerce platforme, korisnicima je pružena mogućnost da lako prošire i prilagode model podataka i poslovnu logiku kako bi se optimalno prilagodili njihovim poslovnim zahtevima. Štaviše, korišćenjem popularnih tehnoloških standarda, SAP Commerce omogućava da se skrati vreme i ubrza implementacija projekta, jer nema potrebe za obimnom obukom IT timova. SAP Commerce nudi jedinstveni sistem za upravljanje sadržajem, proizvodima, prodajnim operacijama i kanalima, sve to u okviru jedne platforme. Na taj način pomaže prodavcima, proizvođačima i drugima da kreiraju jedinstveno i besprekorno iskustvo za svoje klijente na unakrsnim kanalima – od online sajta, preko mobilnih aplikacija, do fizičkih prodavnica itd.
Oslanjajući se na SAP Commerce platformu, kompanije su u stanju da podrže svoj biznis i da se lako integrišu sa postojećim sistemima. Mogu poboljšati funkcionalnu produktivnost, smanjiti troškove i povećati prihode. Takođe imaju tehničku osnovu za rast u budućnosti koja je sigurna, i koja im pomaže da steknu konkurentsku prednost i da pruže još više inovativnijih mogućnosti. – navedeno je u uvodu.

U zaključku svog rada, Miloš je istakao sledeće:

Ovaj rad je pružio tehnički pregled SAP Commerce platforme, i njenu sposobnost da zadovolji rastuće potrebe trgovaca, uključujući ključne softverske slojeve i arhitekturu, mogućnost za prilagođavanjem, ugrađene funkcionalnosti i upravljanje operacijama. Kao što smo videli, SAP Commerce nudi agilno i proširivo rešenje koje omogućava trgovcima da prošire i prilagode svoje korisničko iskustvo. Kao jedinstven sistem za upravljanje sadržajem proizvoda, trgovinskim operacijama i kanalima, SAP Commerce omogućava dosledno iskustvo u celom procesu kupovine, unapređenje back-end i front-end funkcionalnosti, poboljšanje zadovoljstva kupaca, smanjenje troškova i zauzvrat povećanje prihoda.
Kroz primer postavljanja i razvijanja nove veb podavnice, videli smo da se arhitektura zasnovana na modelu koju koristi SAP Commerce lako instalira, razvija i prilagođava, i predstavlja trgovačko rešenje za budućnost, koje odgovara poslovnim potrebama tačno, bez nametanja sile.

6446-student-milos-duric-odbranio-je-diplomski-rad-na-temu-analiza-i-prikaz-xa-sap-commerce-xa-resenja