Радионица дизајна на РАФ-у за средњошколце

Рачунарски факултет у Београду (Катедра за мултимедијални дизајн) организује бесплатну радионицу дизајна намењену ученицима трећег и четвртог разреда гимназија, средњих уметничких и техничких школа. Радионицу воде уметнички сарадници Катедре за мултимедијални дизајн Теодора Јонић и Филип Топузовић, дипломирани дизајнери.

Циљ радионице је да се кроз практичну и теоријску наставу интересенти упознају са стандардима (академских студија) мултимедијалног дизајна. Издвајају се теме из домена илустрације, анимације и дизајна. Врше се анализе и поређења релевантних примера, као и критике и коректуре радова ученика. Ученици ће моћи да креирају илустрације, те да коришћењем софтвера за обраду слика и генерисање/компоновање видео и аудио материјала креирају радове релевантне за упис студија дизајна. У употреби ће бити софтвери за обликовање векторске графике, као и софтвери за видео и аудио продукцију. 

Радионица се одржава на Рачунарском факултету (уз поштовање свих прописаних епидемиолошких мера), у студијима за дизајн на адреси Кнез Михаилова 10, 8. спрат. Радионица обухвата 10 часова и изводи се у суботу, 19. и недељу, 20. фебруара у трајању од по 5 часова. Број места је ограничен на 15. Уколико постоји довољно интересовање, биће организован још један циклус радионица.

Пријаву за похађање радионице послати најкасније до среде, 16. фебруара 2021. на мејл radionica@raf.rs. У пријави кандидати треба да доставе следеће податке: име, презиме, разред, назив школе коју похађају и контакт мејл или телефон.

Више информација о радионици, као и радови студената Мултимедијалног дизајна доступни су на сајту и Инстаграм профилу Катедре за мултимедијални дизајн.

6629-radionica-dizajna-na-raf-u-za-srednjoskolce