Студент Димитрије Шејат одбранио је дипломски рад на тему „Renter – систем за изнајмљивање возила“

Студент Рачунарског факултета Димитрије Шејат је у понедељак, 10. октобра 2022. године одбранио дипломски рад на тему Renter – систем за изнајмљивање возила пред комисијом коју су чинили ментор др Милан Видаковић и члан др Бојана Димић Сурла.

У уводу свог рада Димитрије је истакао следеће:

С модерним напретком технологије, свакодневно долази до потребе за дигитализацијом већине ствари које људе раде у свом животу, од комуникације, информисања и забаве до планирања путовања, подношења било каквих захтева, наручивања оброка и слично. Дигитализација оваквих обавеза омогућава људима да користе своје време ефикасније, усредсређени на ствари које су им истински важне у животу.

Једна од ствари која се може олакшати човеку јесте изнајмљивање возила, која би по традиционалном приступу одузела доста времена. Одабир компаније или агенције која изнајмљује возила, обилазак сваког места ради прегледа возила, њихове опреме и цене, као и сам одабир на крају, захтева улагање времена и труда иако постоји шанса да се особи која жели да изнајми возило понуда не свиди. Дигитализацијом овог процеса он постаје много ефикаснији. Она пружа могућност претраге возила у каталогу према: датуму и времену, цени, опреми, жељеној агенцији и многим другим филтерима.

Renter апликација корисницима олакшава начин претраге и резервисања возила, док такође агенцијама и власнику система омогућава да податке на крајњем делу апликације додају, мењају, филтрирају и бришу. Ово значи да нема потребе за додатним одржавањем система од стране програмера, осим ажурирања и проширивања апликације, зато што су сви подаци приказани динамички, а агенције које су претплаћење на систем имају могућност сопственог уноса података који ће се приказати кориснику. Агенције имају мањи трошак одрзавања и ширу публику, а корисницима је лакше да се одлуче за праву опцију без ризика непотребног трошка времена и новца, као и неуспеле организације. – закључио је Димитрије.

Фотографије са одбране доступне су у галерији