Student Marko Vešović odbranio je diplomski rad na temu „Džon Konvejeva Igra života“

Student Računarskog fakulteta Marko Vešović je u sreda, 26. januara 2022. godine odbranio diplomski rad na temu Džon Konvejeva Igra života pred komisijom koju su činili mentor dr Goran Rakočević i član dr Selena Vukotić.

 U uvodu svog rada Marko je istakao sledeće:

Nakon četiri duge, ali zanimljive godine svog studiranja, došlo je vreme da završim i ovo poglavlje svog života. Tom prilikom stavljam pred čitaoca ovaj rad o jednoj veoma interesantnoj temi. “Igra Života” je igrica koja je već pola veka neizostavni deo popularne kulture, pa se tako nametnula i postala tema ovog rada. Objedinila je znanje i veštine koje sam stekao tokom svog studiranja pa je, moglo bi se reći, sa razlogom poslednja stepenica u na putu ka sticanju diplome.

Kroz poglavlja koja slede, čitalac će se blize upoznati sa ovom popularnom igrom, od njenog nastanka pa do današnjih dana, sa mojim doprinosom za još bolje razumevanje.

Zašto je baš ova tema bila izbor za moj diplomski rad? Zato što je ova igra interesantna i zanimljiva, zato što toliko dugo vremena ostaje aktuelna i popularna i pored mnogih novih stvari koje su usledile posle nje, zato što joj se i stare generacije vraćaju a nove upoznaju sa njom, a pretpostavljam da će tako biti i ubuduće. Verujem da moj rad neće biti poslednji na ovu temu, da će biti od koristi mnogim drugim početnicima koji ulaze u svet matematike i programiranja.

I za kraj, nadam se da je tema ovog rada bila interesantna i drugim čitaocima kao što je bila meni tokom izrade rada. Dok sam proučavao ovu temu i pisao o njoj, shvatio sam da sam tokom četvorogodišnjeg studiranja stekao dosta znanja, koje sam i ovde iskoristio, i to mi je ohrabrenje i podsticaj za moj dalji samostalni rad. – zaključio je Marko.

6584-student-marko-vesovic-odbranio-je-diplomski-rad-na-temu-dzon-konvejeva-igra-zivota