Разговор на РАФ-у о постдипломским студије на престижним светским универзитетима

Рачунарски факултет организовао је прошлог уторка онлајн разговор студената са колегама који су постдипломске студије студирали на престижним светским универзитетима EPFL-у, ЕТH-у и МIТ-у. Неки од саговорника су бивши студенти РАФ-а који су своје искуство студирања постдипломских студија у иностранству поделили са млађим колегама.

Учесници разговора су дискутовали о темама процеса пријаве и селекције кандидата, могућности добијања стипендија, живота у иностранству, квалитета и начина извођења наставе, менторске подршке и могућих каријерних путева.

Разговор је водио студент четврте године Рачунарских наука Вања Ковинић.

Интересовање студената било је веома високо, а постављена су бројна питања о условима уписа, потребном предзнању и ширем утицају постдипломских студија на њихову будућност. Као модератор, стекао сам утисак да студенти озбиљно размишљају о својим будућим образовним путевима и каријерама, те да су заинтересовани за информације које им могу помоћи у доношењу одлука. Посебно ми је значило сазнати о искуствима бивших студената и њиховим успесима након завршетка постдипломских студија. То је пружило инспирацију и додатну перспективу за студенте који размишљају о упису. Одржавање разговора овог типа изузетно је важно за студенте јер им омогућава да добију информације из прве руке, разјасне недоумице и боље се припреме за постдипломске студије. Такође, ово може помоћи у изградњи заједнице студената и Алумнија РАФ-а, што може бити корисно за будуће контакте и мрежу, истакао је Вања Ковинић.