Student Aleksa Kovačević odbranio je diplomski rad na temu „Hram u Džungli“

Student Računarskog fakulteta Aleksa Kovačević je u sredu , 26. jula 2023. godine odbranio diplomski rad Hram u Džungli koji predstavlja 3D animaciju, pred komisijom koju su činili mentor dr Rastko Kukić i član mr Goran Rubil.

Kandidat je, koristeći znanja koje je stekao kroz školovanje na Računarskom fakultetu na studijskom programu Multimedijalni dizajn, realizovao 3D animaciju inspirisanu serijom filmova kolaborativnog truda Džordž Lukasa i Stiven Spilberga „Indijana Džons” i animiranim TV serijama iz Ujedinjenog Kraljevstva kao što su: „Poštar Pat”, „Ovca Šone” i „Padington medved”.

U okviru specifikacije poetskih referenci Aleksa ističe sledeće: „Hram u džungli” pozajmljuje podjednako osobine i načine iskazivanja priče od
serije filmova o Indijani Džonsu i vizuelnu primamljivost engleskih animiranih TV serija. Izbor boja ovog kratkog filma stvara mračne i divlje atmosfere i uz pomoć kompozicije i kadriranja na brz i efikasan način upoznaje gledaoca sa već poznatom atmosferom avantura Indijane Džonsa. Ujednostavljeni izgled scene koji daje osećaj dečijeg pozorišta stvara blisku konekciju sa publikom i održava izgled i jednostavnost koja podseća na dečije kreacije od plastelina.

„Hram u džungli” je animacija koja pokušava da uhvati duh avanturističkih filmova kao i dečije animacije u paketu koji želi da ispriča novu ali poznatu priču sa karakterima lakim za pamćenje.“ – zaključio je Aleksa.

Fotografije sa odbrane dostupne su u galeriji.