Студенткиња Теодора Вулић одбранила је дипломски рад на тему „Аудио – видео player у .NET Interoperabilnost са COM (Component Object Model)“

Студенткиња Рачунарског факултета Теодора Вулић је у петак, 24. фебруара 2023. године одбранила дипломски рад на тему Аудио – видео player у .NET Interoperabilnost са COM (Component Object Model) пред комисијом коју су чинили ментор мр Милош Милосављевић и члан др Снежана Поповић.

У уводу свог рада Теодора је истакала следеће:

Музика је свуда око нас, неприметно нам је постала свакодневница. У многим обичним а и сложеним радњама које свакодневно обављамо чујемо музику у позадини, било то у вожњи аутомобилом, куповини по продавницама, у ресторанима, било каквој врсти рада па чак и у обављању кућних послова. Често нам олакшава ствари које радимо али има и опуштајуће дејство када одмарамо и просто уживамо у њој.

Одатле идеја да изаберем баш ову тему за израду рада, јер потребна нам је апликација у којој би смо пуштали ту музику.
Корисници су разни, па су самим тим и врсте музике које слушају различите. Зато ова десктоп апликација користи корисникове песме са рачунара, а постоји и претрага, ради бржег и лакшег проналажења жељене песме.


Музичка апликација развијена је у C# користећи Windows Forms Application framework. Са својим скупом функција и корисничким интерфејсом, пружа пријатно и практично искуство за кориснике. Употреба C# и .NET framework-а омогућава флексибилност за креирање широког спектра функционалности, као што су: управљање листама песама, организација музичке библиотеке и контрола репродукције. Без обзира да ли развијамо музичку апликацију за личну употребу или за ширу публику, комбинација Windows Forms апликације и C# пружа чврсту основу за креирање успешне музичке апликације. – закључила је Теодора.

Фотографије са одбране доступне су у галерији.