Studentkinja Teodora Vulić odbranila je diplomski rad na temu „Audio – video player u .NET Interoperabilnost sa COM (Component Object Model)“

Studentkinja Računarskog fakulteta Teodora Vulić je u petak, 24. februara 2023. godine odbranila diplomski rad na temu Audio – video player u .NET Interoperabilnost sa COM (Component Object Model) pred komisijom koju su činili mentor mr Miloš Milosavljević i član dr Snežana Popović.

U uvodu svog rada Teodora je istakala sledeće:

Muzika je svuda oko nas, neprimetno nam je postala svakodnevnica. U mnogim običnim a i složenim radnjama koje svakodnevno obavljamo čujemo muziku u pozadini, bilo to u vožnji automobilom, kupovini po prodavnicama, u restoranima, bilo kakvoj vrsti rada pa čak i u obavljanju kućnih poslova. Često nam olakšava stvari koje radimo ali ima i opuštajuće dejstvo kada odmaramo i prosto uživamo u njoj.

Odatle ideja da izaberem baš ovu temu za izradu rada, jer potrebna nam je aplikacija u kojoj bi smo puštali tu muziku.
Korisnici su razni, pa su samim tim i vrste muzike koje slušaju različite. Zato ova desktop aplikacija koristi korisnikove pesme sa računara, a postoji i pretraga, radi bržeg i lakšeg pronalaženja željene pesme.


Muzička aplikacija razvijena je u C# koristeći Windows Forms Application framework. Sa svojim skupom funkcija i korisničkim interfejsom, pruža prijatno i praktično iskustvo za korisnike. Upotreba C# i .NET framework-a omogućava fleksibilnost za kreiranje širokog spektra funkcionalnosti, kao što su: upravljanje listama pesama, organizacija muzičke biblioteke i kontrola reprodukcije. Bez obzira da li razvijamo muzičku aplikaciju za ličnu upotrebu ili za širu publiku, kombinacija Windows Forms aplikacije i C# pruža čvrstu osnovu za kreiranje uspešne muzičke aplikacije. – zaključila je Teodora.

Fotografije sa odbrane dostupne su u galeriji.