Гостујуће предавање бившег студента РАФ-а Андреја Гашића „Функционално програмирање у пракси“

Бивши студент Рачунарског факултета Андреј Гашић одржао је гостујуће предавање на предмету Функционално програмирање у уторак, 28. маја на Рачунарском факултету и онлајн. Андреј је на предавању показао како у пракси свакодневно користи функционално програмирање.

Студенти су имали прилику да се упознају са овом интересентном парадигмом програмирања која је подржана у већини савремених програмских језика и која омогућава писање концизног и елегантног кода са мање багова. На предавању је била представљена употреба LINQ упита,  LanguageExt библиотеке и Func и Lazy типова за прибављање и филтрирање података за вештачку интелигенцију и конверзију валута.

Андреј Гашић је дипломирао на Рачунарском факултету 2022. године. Одбранио је мастер рад на Рачунарском факултету 2024. године. Запослен је у фирми ТTeleTrader од 2023. године. Развија и унапређује веб апликације за сакупљање и приказивање финансијских података, углавном са бекенд стране. Интегрише и системе вештачке интелигенције у већ постојећа решења за анализу финансијских података.