Самостална изложба професора Ненада Малешевића у салону Музеја савремене уметности

Др Ненад Малешевић, редовни професор Рачунарског факултета, аутор је уметничке изложбе под називом Америка која је недавно отворена у салону Музеја савремене уметности у Београду. Изложба ће бити отворена за посетиоце до 8.4.2024.

Иако свој рад неретко везује за цртеж, графику и фотографију, Ненад Малешевић поменуте медије највише користи у потенцијалима њихових отварања ка процесуалности и хибридним визуелним изразима, који су готово увек снажно прожети теоријско-литерарним рефлексијама.
Резултат су радови или, прецизније, визуелно-мисаони урадци на фону дугогодишњег ауторовог бављења различитим феноменима везаним, укратко, за дух времена у којем ће перцепција некада обједињујућих и постојаних наратива бити дестабилисана и фрагментисана. Ово је и окосница истраживачког подухвата Америка, који Малешевић реализује у периоду од 2016. до 2023. године.

Ненад Малешевић (Сарајево, 1981) дипломирао је на Смеру за графику Академије умјетности у Бањалуци (2004), магистрирао на Групи за теорију уметности и медија Универзитета уметности у Београду (2008) и докторирао на Факултету ликовних уметности у Београду (2019). Бави се фотографијом, цртежом, графиком и редимејдом.

Отварање изложбе Америка професора Ненада Малешевића