Bossie 2018: nagrade za najbolji softver otvorenog koda

InfoWorld prepoznaje vodeće projekte otvorenog koda za razvoj softvera, računarstvo u oblaku, Big Data i mašinsko obučavanje. Sećate se Snorta? Ili Asteriska? Ili Jaspersofta ili Zimbre? Pa, možda ih još uvek koristite. Svi ovi šampioni otvorenog koda – dobitnici nagrade InfoWorld za najbolji softver otvorenog koda od pre 10 godina – i dalje imaju uspeha. Zašto i ne bi? I dalje su savršeno korisni. Pre deset godina ovi alati su bili jedan od najboljih odgovora na hitne potrebe mreža u preduzeću – za otkrivanje upada, upravljanje pozivima, izveštavanje i saradnju. Ali, gledajući ih sada, ne možete a da ne pomislite: „Auh. Softver je tada bio toliko jednostavniji. „

Međutim, čak i kada se bavimo arhitekturom mikroservisa, distribuiranim okruženjima za obradu podataka, dubokim neuronskim mrežama i decentralizovanim aplikacijama („dapps“), mi se i dalje čvrsto posvećujemo donošenju – ove godine i svake godine – najboljeg što otvoreni kôd nudi. Dobrodošli na InfoWorldovu nagradu za najbolj softver otvorenog koda za 2018. godinu! 

U ovogodišnjem izdanju naći ćete naš izbor najboljih alata za razvoj softvera otvorenog koda, platformi za računarstvo u oblaku, alatki za baze podataka i analizu podataka, i biblioteka mašinskog obučavanja i dubokog učenja. Od Kubernetesa i Dockera do TensorFlowa i PyTorch-a (ukupno 49 projekata), ovo su projekti koji predvode sledeću fazu računarstva za preduzeća. Pratite dolenavedene linkove da biste čitali o našim pobednicima za 2018. godinu. I ne zaboravite da se vratite ovde kroz 10 godina da biste videli da li oni još uvek daju svoj doprinos.

Izvor: InfoWorld

5040-xa-bossie-2018-nagrade-za-najbolji-softver-otvorenog-koda-xa