Rešenja IBM Cloud for VMware Solutions: dovođenje VMware okruženja u javni oblak

IDC-ovo MIŠLJENJE

Usvajanje javnog oblaka je sredstvo za digitalnu transformaciju (DX). Javni oblak nudi organizacijama IT platformu koja omogućava fleksibilnost, skalabilnost i pristup novim tehnologijama – sve to su ključne komponente za osnaživanje IT organizacije i olakšavanje inicijativa za digitalnu transformaciju. Ali usvajanje javnog oblaka takođe predstavlja izazov za velika preduzeća sa postojećim infrastrukturnim investicijama i procesima. Izazovi se obično javljaju zbog promena i poremećaja koji se uvode u alate, procese i skupove veština kada se prelazi u okruženje javnog oblaka.

Portfelj IBM Cloud for VMware Solutions nudi skup infrastrukturnih okruženja baziranih na VMware-u u okviru šireg IBM Cloud-a, čime se preduzećima daju prednosti javnog oblaka uz minimalne smetnje, rizik i promene. To je omogućeno putem:

  • Nuđenja niza VMware opcija, omogućavanja korisnicima da odaberu željeni nivo automatizacije i fleksibilnosti sa njihovom automatizacijom VMware okruženja.
  • Pružanja potpunog pristupa korisnicima VMware steku uključujući administrativni i koreni pristup vCenter Serveru, opcije konfiguracije za optimizaciju hardvera servera za radno opterećenje i opcionu vidljivost do Intel čipseta
  • Pružanja klijentima pristupa integrisanom skupu softverskih rešenja od partnera, koji pokrivaju najčešće korišćene slučajeve korišćenja IT preduzeća kao što su oporavak od katastrofe, rezervno kopiranje i bezbednost
  • Omogućavanja pristupa širem IBM Cloud servisu, uključujući Watson za veštačku inteligenciju (VI) i kognitivne usluge i GPU – integrisane servere i bogate usluge za nove arhitekture u oblaku
  • Obezbeđivanja bezbednog i usklađenog IT okruženja omogućenog dubokom ekspertizom i investicijama sa IT bezbednošću i potrebnim usklađivanjem u preduzećima.

Njima se dopunjava IBM-ova globalna dostupnost i šire IBM-ove ponude, pružajući IT organizacijama u preduzećima kompletan paket proizvoda i usluga dok ulažu u IT modernizaciju i vode digitalnu transformaciju u svojim preduzećima.

Izvor: IDC

PS: Sa VMware virtuelizacijom servera, instalira se hipervizor na fizičkom serveru da bi omogućio da se na istom fizičkom serveru izvršava više virtuelnih mašina (VM). Svaka VM može da pokrene sopstveni operativni sistem (OS), što znači da se na jednom fizičkom serveru može pokrenuti više operativnih sistema.

5251-xa-resenja-ibm-cloud-for-vmware-solutions-dovodenje-vmware-okruzenja-u-javni-oblak-xa