China Mobile otvorio je prvi evropski centar podataka u Velikoj Britaniji

Kineska telefonska kompanija otvorila je centar podataka u Velikoj Britaniji – svoj prvi takav objekat u Evropi – koji služi kao međunarodna centrala za razmenu mrežnih i internet podataka i olakšaće povezanost između Azije i Evrope. China Mobile International otvorila je centar podataka u Velikoj Britaniji, svoj prvi takav objekat u Evropi. Nova lokacija služi kao međunarodno mrežno čvorište za razmenu i internetski centar podataka (IDC – internet data centre), a olakšaće povezanost između Azije i Evrope.

Postrojenje u Velikoj Britaniji povezuje se sa kineskim telekomunikacijskim centrom za podatke u Singapuru, koji je pokrenut u julu, kao i sa globalnim mrežnim centrom u Hong Kongu, navodi se u izjavi kompanije China Mobile u četvrtak. Dodaju da trenutno grade više centara podataka, u Frankfurtu, u Nemačkoj, kao i na drugim lokacijama. Smešten u Slough Trading Estate, centar u Velikoj Britaniji sadrži više od 1.600 regala i sertifikovan je po standardima za centre podataka Uptime Institute Tier III TCDD. Nudi 99,99% dostupnosti usluge i napajanja.

Centar podataka ima direktnu vezu sa lokalnim prstenom China Mobile-a u Evropi i podmorskom kablovskom mrežom Azija-Evropa SEA-ME-WE 5, što ga povezuje sa azijsko-pacifičkim podmorskim kablovskim sistemima China Mobile-a: – SJC, APG i SJC2. To bi omogućilo povezanost unutar i između Evrope, Bliskog Istoka i Afrike, Indijskog okeana i Azijsko-Tihog oceana, navodi telefonska kompanija. Nova lokacija bi takođe mogla da poveže zemaljske kablovske sisteme koji pokrivaju kineski region Belt & Road, navodi se, ističući Tranzit Evropa-Azija 2 (TEA-2), Tranzit Evropa-Azija 3 (TEA-3), Evropa-Rusija i Mongolija-Kina (ERMC) i Diverse Route for European and Asian Markets (DREAM). Sveukupno, mreža bi omogućila povezivanje u više od 300 gradova u 31 provinciji i regionima širom kontinentalne Kine.

Postrojenje u Velikoj Britaniji takođe bi služilo kao jedna od tačaka prisustva (POP- points of presence) za China Mobile Cloud Connect, dajući pristup dobavljačima javnih oblaka i platformama za razmenu u oblaku. Predsedavajući China Mobile Internationala, Li Feng, rekao je: „I dalje vidimo snažnu potražnju kupaca za povezivanjem, oblacima i rešenjima za isporuku sadržaja između Azije i Tihog okeana i Evrope, ali i među regionima Bliskog Istoka i Afrike. „U velikoj eri podataka, centri podataka igraju ključnu ulogu u olakšavanju razmene informacija“, rekao je Li, dodajući da će britanski centar podataka pružiti podršku kupcima u finansijskom sektoru, kao i onlajn poslovanju.

China Mobile International trenutno upravlja sa 70 zemaljskih i podmorskih kablovskih resursa širom sveta i 168 tačaka prisustva, omogućujući međunarodni opseg prenosa koji iznosi više od 60T.

Izvor: ZD Net

5856-xa-china-mobile-otvorio-je-prvi-evropski-centar-podataka-u-velikoj-britaniji-xa