Android se može naći na neočekivanim mestima

Mada izgleda da je Android oduvek prisutan, ovaj operativni sistem otvorenog koda upravlja hardverom jedva pet godina, peti rođendan će slaviti u utorak. A od kad se HTC -ov G1 najpre pojavio 2008, Android širi svoja krila ne samo na telefone i tablete. Evo nekih neobičnih primena:

1. Pametnim frižiderima sa LCD ekranima osetljivim na dodir upravlja Android . Ne zalećite se. Najjeftiniji Samsung-ov Android frižider košta 2.700 dolara.

2. Veš mašina sa ekranom od 8-inča osetljivim na dodir kojom upravlja Android. Samsung -ova aplikacija SMART Washer/Dryer omogućava upravljanje na daljinu. Čak vas obaveštava kada je veš opran.

3. Android kamera bi olakšala prebacivanje slika visoke rezolucije na Instagram . To je kao dve sprave u jednoj!

4. Pametni televizor K91 Smart TV koji je Lenovo prikazao na izložbi CES 2012 koristi Android 4.0, i otvara  sijaset Android aplikacija na ogromnom ekranu.

5. Nikon -ov okvir za 3D digitalne slike dobijate na poklon kada se učlanite u My Picturetown 3D , gde se vaše slike čuvaju u oblaku i konvertuju u 3D .

6. HP PhotoSmart eStation , dosta pristojan štampač koji se istakao svojim kontrolama na ekranu osetljivom na dodir jednog tableta od 7-inča ( Android 2.1) koji je mogao da se otkači i koristi kao zaseban tablet ili čitač za e-knjige. 

7. Univerzalni daljinski upravljač. Pored toga što kontroliše 50 uređaja pomoću PF kontrola, infra-crvenih zraka ili kroz Wi-Fi, Andi-One je izvršavao preko 100.000 Android aplikacija, kontrolisao tastaturu i miša za personalni računar kućnog bioskopa ( HTPC ), pretraživao Veb , tumbao e-poštu i tako dalje.

Izvor: IT WORLD

2367-android-se-moze-naci-na-neocekivanim-mestima