Da vaš stari iPhone radi kao nov

Hoćete da podmladite svoj iPhone 4 koji postaje trom? Evo nekoliko lakih saveta. Najpre, se rešite glomaznih aplikacija koje nikad ne koristite. Izaberite Settings>General>Usage i pregledajte instalirane aplikacije. Redosled je po veličini, pa ćete lako uočiti najveće smetnje. Iznenadićete se.  

Kao ozbiljan ljubitelj potkasta, pronašao sam nekoliko gigabajta toga. Pokazalo se da sam nekoliko pretplata podesio tako, da se ne brišu stare epizode, koje onda ostaju godinama. Igrice su još jedan izvor naduvavanja. Često ih zadržavate i pošto vam dosade.

Pošto prepoznate problematične aplikacije, obrišite ih. Uvek možete ponovo da ih preuzmete ako ih se uželite. Ako primetite da je aplikacija iOS Photos visoko na listi, vreme je da napravite rezervnu kopiju slika u računar i počnete od početka.

Zatim, očistite pretraživač. Safari-jev keš posećenih stranica i veb kolačića verovatno nosi previše đubreta. Očistićete ga ako izaberite Settings > Safari pa pritisnite dva dugmeta za čišćenje istorije i podataka.

Pokušajte da resetujete sistemske parametre. Zvuči zastrašujuće, ali neće se brisati sadržaj telefona niti preuređivati vaše precizno raspoređene aplikacije i folderi. Izaberite Settings > General > Reset pa izaberite opciju sasvim na vrhu, Reset All Settings . Nemojte da kucnete Erase all Content and Settings – to ne bi valjalo.

Pojaviće se dva upozorenja kao provera da li ste mislili ozbiljno, a zatim će vaš telefon ponovo da se pokrene sa veselijim stavom prema životu.

Izvor: CNET

2143-da-vas-stari-iphone-radi-kao-nov