Gde je najveća prodavnica Windowsa 10 ? U kompaniji Accenture

Kompanija Accenture namerava da obezbedi operativni sistem Windows 10 za svih 400 hiljada zaposlenih do 2018. godine. To znači da će u dvogodišnjem periodu cela kompanija koristiti ovaj operativni sistem. Accenture je partner kompanije Microsoft i predstavlja globalnu konsultantsku firmu i na dobrom je putu da postane najveći korisnik i potrošač Windowsa 10. Zanimljivo je spomenuti da kompanija Accenture ima 400 hiljada zaposlenih, a Microsoft oko 114 hiljada. Prema najnovijim podacima kompanija je do sada obezbedila operativni sistem za 250 do 300 hiljada zaposlenih. Na blogu kompanije Microsoft piše da Accenture ima 450 sandučića Office -a 365, 16 hiljada sajtova [xa}SharePoint i 99,5 hiljada pametnih telefona i tablet računara u okviru upravljanja mobilnim uređajima (koji verovatno opet pripadaju proizvodima Microsoft Enterprise Mobility+Security).

Takva situacija ne treba da nas iznenadi pošto kompanija Accenture ima glavnu ulogu u prodaji i servisiranju Microsoft -ovih tehnologija. Broj od 400 hiljada je zanimljiv jer kompanija Microsoft podstiče preduzeća da koriste operativni sistem Windows 10.

Zaposleni u Microsoft -u kažu da je u maju bilo 500 miliona uređaja mesečno koji su radili pod novim operativnim sistemom, a da je od tog broja, 50 miliona poslovnih korisnika. Kompanija Accenture kaže da je počela sa uvođenjem Windowsa 10 u septembru 2015. godine. Prvo su proverili da li sve poslovne aplikacije mogu da funkcionišu u tom operativnom sistemu, da bi u aprilu 2106. počela instalacija Windowsa 10.
Prvo su nabavili nove personalne računare na kojima je već bio podignut novi operativni sistem, a zaposlenima koji su se odmah odlučili za Windows 10, omogućili da ga ručno instaliraju. U avgustu 2016, kompanija je korisnike Windowsa 7 prebacila na novi operativni sistem koristeći unutrašnju nadogradnju i OneDrive za distribuciju datoteka. Kad već spominjemo OneDrive , skladište na mreži kompanije Accenture je najveće na svetu i kapaciteta je od preko šest petabajta.

4437-gde-je-najveca-prodavnica-xa-windowsa-10-xa-u-kompaniji-xa-accenture-xa