Hakovani Twitter nalozi

Twitter nalozi hakovani, Twitter Counter istupa kao krivac. Ovo je drugi slučaj u četiri meseca da Twitter Counter dozvoli hakerima da postave poruke na istaknute Twitter naloge. Twitter Counter , analitički servis drugog dobavljača, izgleda da je ponovo omogućio mrežni prolaz za hakere koji postavljaju poruke na istaknute Twitter naloge. Neverovatan broj korisnika Twittera iznenada je u sredu naučilo turski i postavio zapaljivu poruku u tom jeziku punim Nacističkih svastika.

Među onima koji su navodno postavljali ovu poruku bili su Twitter nalozi magazina Forbes , Policijska uprava Atlante i Amnesty International , jedan od nekoliko hakovanih naloga gde se mogao očekivati turski jezik.

Strahovanja da su ovi nalozi svi hakovani ubrzo su savladana, kada je Twitter utvrdio da je krivac jedna aplikacija drugog dobavljača. „Svesni smo jedne smetnje koja je jutros uticala na mali broj vlasnika naloga. Naši timovi su ubrzano radili i preduzeli direktnu akciju. Ubrzo smo locirali izvor koji je bio ograničen na jednu aplikaciju drugog dobavljača. Odmah smo ukinuli njene dozvole. Nije bilo uticaja na druge naloge,“ izjavio je jedan zastupnik Twittera u e-mailu .

Obično je teško izmeriti uticaj ovakvih hakerskih napada, ali ovog puta može da bude lakše izbrojati posledice. Mada Twitter nije imenovao upletenu aplikaciju, nezavisni servis Twitter Counter ubrzo je preuzeo krivicu.

„Svesni smo da je naš servis hakovan i pokrenuli smo istragu o tom pitanju. Već smo preduzeli mere da zaustavimo tu zloupotrebu,“ glasio je tweet ove kompanije. Pretpostavljajući da je zloupotreba prošla kroz njihov sistem, izjavili su „Blokirali smo svaku mogućnost da se postavljaju tweetovi i promenili smo ključ svoje Twitter aplikacije.“

Zastupnik iz Twitter Counter preneo je pitanja direktoru kompanije, Omeru Ginoru, koji nije odmah reagovao na zahtev za komentarom. Prošlo je jedva četiri meseca od kad je Twitter Counter prošli put hakovan, u tom napadu su postovi postavljani na istaknutim nalozima kao što su Playstation, Viacom, Xbox, Charlie Sheen i Lionel Messi , po izjavi kompanije u to vreme.

„Napadači su upotrebili jedan mehanizam kojim su hakovali kolačiće koje koristi veb sajt, tako da u uspeli da jedan po jedan ubede sistem da su prijavljeni kao konkretan korisnik i da prema tome mogu da preduzmu aktivnosti koje dozvoljavamo korisnicima na našem sajtu , kao što je postovanje,“ rekao je Ginor u svojoj analizi incidenta do kojeg je došlo prošlog novembra.

4276-hakovani-xa-twitter-xa-nalozi