Kako da zaštitite svoju kreditnu karticu na mreži

Držite svoju kreditnu karticu daleko od radoznalih očiju i izbegavajte lažne transakcije sa savetima za online kupovine. Unosite podatke svoje kreditne kartice samo na sigurnim lokacijama. 

Nadamo se da znate proceduru. Pazite da li u URL -u stoji https , или katanac или druga potvrda digitalnog osiguranja da svoje detalje unosite samo na sajtu koji šifruje transakciju sa kraja na kraj. Nemojte slati informacije o kreditnoj kartici preko e-pošte.

Kupite prepaid karticu za online transakcije. Prepaid kreditne kartice omogućavaju da se učita određeni iznos novca u vreme kupovine. Prednosti su ogromne kada je u pitanju korišćenje prepaid kartica za kupovinu putem interneta, ali su velike čak i ako se detalji kartice kompromituju negde u lancu, jer postoji ograničenje količine novca koji se može uzeti.

Uključite dodatni sloj bezbednosti vaše kreditne kartice. Proverite sa svojom bankom или kreditnom institucijom koje dodatne zaštite omogućavaju da se vaši detalji ne kompromituju. Proverite podešavanja vašeg pretraživača. Isključite funkciju autocomplete u pretraživaču da biste izbegli nenamerno otkrivanje podataka vaše kreditne kartice или ličnih podataka. Budite razumni gde i kako koristite svoju karticu. Na primer, u javnom prevozu bilo bi super zgodno da izvadite tablet i obavite brzu kupovinu, ali razmislite ko bi mogao da gleda preko vašeg ramena.

Izvor: CNET

3204-kako-da-zastitite-svoju-kreditnu-karticu-na-mrezi