Kako je Logitech tastatura spasila moj stari iPad od zaborava

Relativno rano sam nabavio tablet iPad , u prvoj nedelji kad se pojavio. Koristio sam iPad kad god sam bio raspoložen za zabavu. Igrao sam igrice na njemu, pretraživao veb i ponešto čitao.

Kasnije sam nadogradio iPad na treću generaciju, ali sam primetio da ga sve manje koristim. Igranje igara na tabletu je prestalo da bude novotarija, a za čitanje sam u međuvremenu nabavio Kindle . Kada sam kupio Nexus 7, iPad je zaista počeo da skuplja prašinu; manji i lakši N7 je često bio zgodniji za sve, osim za igre i video.

Pre neku nedelju mi je palo na pamet da kupim tastaturu za iPad . Malo sam se raspitao i svuda se pominjala Logitechova tastatura Ultrathin Keyboard Cover for iPad . Bila je skupa (u radnji je 99 dolara, a Amazon je nudi za 75 dolara) ali čujem da ima i jeftinijih alternativa.

To je istovremeno bluetooth tastatura, poklopac i stalak. Ravna ploča sa tastaturom na prednjem delu, a iza nje žleb, približno na 75% do zadnjeg kraja. iPad stoji u tom žlebu pod zgodnim uglom za gledanje. Kada završite, izvučete iPad iz žleba i gurnete ga ka zadnjem kraju, a tamo  magneti sastave tastaturu i iPad , pa tastatura postaje poklopac.

Mogu vam reći, ova tastatura je promenila moje shvatanje iPada . Umesto kao igračku sada ga doživljavam kao lagani laptop. Umesto da igram Angry Birds ja pišem blogove ili čak kodiram pomoću Diet Coda .

Sada iPad i ovaj poklopac koštaju oko 600 dolara. Za te pare može se dobiti zaista fini laptop, ne baš fini ultrabook , ili možete kupiti Chromebook pa da vam ostane nekoliko stotina. Moja poenta nije da svi treba da potrče da kupe iPad i Logitech poklopac pa da ih koriste kao laptop, nego da pogledaju odbačene uređaje i pokušaju da im udahnu novi život.

Izvor: IT WORLD

2277-kako-je-logitech-tastatura-spasila-moj-stari-ipad-od-zaborava