Osam veb stranica koje će vam pružiti osnove programiranja besplatno

Ako želite da sami kreirate svoj veb-sajt, unapredite uređivanje teme WordPress -a ili želite da se bavite pravljenjem veb stranica, sigurno će vam biti potrebna osnovna znanja iz programiranja i pisanja kodova. Ne tvrdimo da morate da budete izuzetni stručnjaci, ali svakako bi trebalo da se upoznate sa polaznim osnovama programiranja. Zahvaljujući napretku u obrazovnim procesima, moguće je da takva osnovna znanja steknete besplatno. Zbog toga ćemo vam dati popis besplatnih izvora koje možete iskoristiti.

Codeacademy

Najpopularnija platforma za učenje jer poseduje ogroman broj odličnih kurseva – ne samo za HTML – i svi su besplatni.

Exd.org

Ovaj sajt su u saradnji osnovali MIT i Harvard da bi pružili besplatno kvalitetno obrazovanje. Tu možete da pronađete besplatne kurseve univerziteta, ali, ako želite da dobijete potvrdu o završenom kursu, trebalo bi da platite. Kursevi su na vrlo visokom nivou.

FreeCodeCamp

Ovaj sajt je odličan jer vas prvo uči HTML osnovama prema svom planu i programu, a zatim vam daje da uradite projekat za neprofitnu organizaciju.

Udacity

Kursevi su veoma detaljni, instruktori vrhunski, a sistem provere stečenog znanja vas obaveštava koliko ste materijala zaista uspeli da savladate.

Khan Academy

Ovo je neprofitna organizacija čiji je cilj da obrazovanje učini dostupnijim. Kursevi koji se bave HTML nisu opširni, ali, svakako ih treba pogledati.

Coursera

Ovaj sajt funkcioniše na sličan način kao Exd. Možete odabrati da pohađate većinu njihovih kurseva besplatno da biste jednostavno savladali materijal koji nudi ili možete platiti da biste dobili potvrdu o savladanim kursevima.

HTML5 Tutorial

Ovaj sajt nije interaktivan, ali sasvim odgovara ljudima koji više vole da odmah počnu sa radom, čitaju dokumentaciju i ne gledaju video sadržaje ili prate uputstva. Sličan sajt je i HTML Dog koji vredi pogledati.

Udemy

Ovde možete pronaći besplatne kurseve i kurseve koji se plaćaju. Pošto ih svako može postaviti na sajt, prethodno treba proveriti komentare za svaki od njih da biste se uverili da li vam pružaju ono znanje za koje ste zainteresovani.

4485-osam-veb-stranica-koje-ce-vam-pruziti-osnove-programiranja-besplatno