Upoznajte Binky , aplikaciju koja se bori protiv zavisnosti od društvenih mreža

Izgleda da se nešto dešava sa društvenim mrežama u poslednje vreme. Izgleda da se sve promenilo preko noći; dok pretražujete poruke koje su ljudi postavili na svoj zid, shvatate da je se zabava izgubila i da čitate vesti o ratovima, nesrećama, čitate grozne vesti, lažne i još gore vesti, komentare koji podstiču bes i uznemirenost i, konačno, shvatate da su društvene mreže izgubile prvobitni smisao, odnosno, da više ne predstavljaju beg od ružne stvarnosti. I onda se pojavljuje Binky, sušta suprotnost društvenim mrežama, aplikacija koja vas odvlači od njih. Binky vam daje objavu koja je slična onoj na društvenoj mreži i koju možete da komentarišete, označite da vam se sviđa, a možete ih i ponovo „bliknovati“ (poruke se zovu Blinks ).

Dobro. U čemu je razlika? Štagod da uradite sa porukama i objavama, ništa se ne objavljuje. Svaki „like“ ili „ re-Blink“ je potpuno besmislen. Zamislite da se nalazite u svemiru i vrištite, ali niko vas ne čuje. Pri tom, ne morate da potrošite četvrt miliona dolara na kartu. Dan Kurc, kreator aplikacije kaže da je pokušao da na satiričan način opiše trenutke kad pretražujete aplikacije na telefonu jer nemate pametnija posla. Facebook je pun besa, stresa i tuge, a vi želite da nešto uradite na telefonu. Binky vam pomaže da pretražujete nešto, ali ništa određeno.

Iako je kreiranje aplikacije počelo kao šala, njene prednosti bi mogle da budu posebno korisne za odvikavanje od upotrebe mobilnih telefona svakih dvadesetak sekundi jer, kao što Kurcovi prijatelji kažu, podseća ih na flastere koji se koriste pri odvikavanju od pušenja. Trenutno je aplikacija dostupna za iOS okruženje, dok se uskoro očekuje i za android operativni sistem.

4401-upoznajte-xa-binky-xa-aplikaciju-koja-se-bori-protiv-zavisnosti-od-drustvenih-mreza