Програмирање Android апликација

5691-programiranje-android-aplikacija

Практични приручник за издраду Android апликација

Књига Програмирање Android апликација ће вам помоћи да савладате програмирање у Androidu тако што ћете правити потпуно функционалне апликације од самог почетка. Коришћењем Android 4.3 развојних алата решаваћете реалне проблеме са којима се сваки Android програмер сусреће, и научићете најбоље технике како бисте били успешни у развоју апликација за мобилне телефоне.

Овај приручник, који је идеалан за програмере који или имају мало или немају уопште искуства са Androidom, али који имају основно искуство са Java програмским језиком, вас учи кроз пажљиво припремљене вежбе са освртом на цео развојни процес. Аутори ове књиге James Talbot и Justin McLean воде вас кроз израду праве бициклистичке апликације за мобилне телефоне која покрива све, од мерења пређене километраже, до планира­ња руте. Свако поглавље надограђује ваше знање, корак по корак, тако да на крају имате апликацију која функционише у потпуности.

Успут ћете добити практично искуство у писању кода који се може покренути на великом броју уређаја, а да и даље максимално користи најновије Android могућности. Такође ћете открити и испробана решења за реалне проблеме до којих повремено дође у Android окружењима, од непрецизних података сензора до неисправне батерије уређаја – што су реални проблеми које остале књиге о Androidu углавном игноришу.