Pripremna nastava i prijemni ispit – Osnovne strukovne studije

Informacione tehnologije

Prijemni ispit

Pripremna nastava je namenjena svima koji žele da uspešno polože prijemni ispit za upis na Računarski fakultet, ali i ostalim zainteresovanima koji žele da se pripreme za prijemni ispit na sličnim fakultetima.

Informatika

Pripremna nastava iz informatike se održava onlajn. Pristup materijalima i zadacima omogućen je od 1. oktobra 2022. do 18. juna 2023. godine na adresi: http://learning.raf.edu.rs/.

Sadržaj

Pripremna nastava iz predmeta informatika, zbog različitosti obrazovnih programa u srednjim školama, predstavlja optimalnu kombinaciju znanja iz sledećih oblasti:

Brojevni sistemi,

Algoritmi i blok dijagrami,

Operativni sistem, Office, Internet, Web.

U navedenom periodu polaznicima je omogućen neograničen pristup onlajn lekcijama, video materijalima, zadacima, rešenjima zadataka i testovima koji simuliraju prijemni ispit i pripremaju polaznika da ga uspešno položi. Tokom trajanja pripremne nastave predavač je dostupan kandidatima za sva pitanja i konsultacije.

Pripremna nastava

Polaže se prijemni ispit iz informatike.

Prijemni ispit iz informatike: 18. jun 2023. u 10h.

Upis kandidata koji su položili prijemni ispit: 20. jun – 23. jun 2023. u 10h.

Prijemni ispit se sastoji od izabranih zadataka iz onlajn materijala za pripremu prijemnog ispita iz informatike.

Cena pripremne nastave i prijemnog ispita

  • Cena pripremne nastave iznosi 5.000 dinara. U cenu je uračunato korišćenje onlajn materijala za pripremu prijemnog ispita iz informatike u navedenom periodu.
  • Cena polaganja prijemnog ispita iznosi 2.000 dinara.

Sve uplate za pripremnu nastavu do 31.12.2022. godine uključuju besplatan prijemni ispit.

Prijavljivanje za pripremnu nastavu i prijemni ispit može se obaviti onlajn, telefonom ili lično u sekretarijatu fakulteta.

Najkasnije dva dana pre polaganja prijemnog ispita potrebno je sekretarijatu fakulteta dostaviti neoverene fotokopije svedočanstava svih razreda srednje škole.
Takođe, dokumenta (skenirana) možete poslati mejlom na sekretarijat @ raf.rs.

Za dodatne informacije o studijskim programima, pripremnoj nastavi, prijemnom ispitu i upisu na Računarski fakultet možete kontaktirati sekretarijat fakulteta na telefon: 011 26 27 613, e-mail: sekretarijat @ raf.rs ili doći lično na adresu Trg republike 5, V sprat.

Primer uplatnice

3198-pripremna-nastava-i-prijemni-ispit-strukovne-studije