Raf Challenge 2011

У суботу 9. априла 2011. године одржано је финале трећег информатичког такмичења за ученике средњих школа RAF Challenge 2011, које организују Друштво математичара Србије и Рачунарски факултет из Београда. Ове године ученици су се такмичили у две категорије. Прва, у којој је задатак био направити презентацију на тему Историјске баштине Србије. И друга, где су ученици на слободну тему могли да направе игрицу или flash анимацију. На финале такмичења позвано је 30 ученика средњих школа.

У изради презентација прво место и главну награду нетбук рачунар освојио је Александар Вељковић, Средња школа (Велико Градиште). Филип Ђорђевић из Зрењанинске гимназије је као награду добио путовање од туристичке агенције ЦМЦ, док је треће место припало Ненаду Белићу из Машинско-електротехничке школе (Параћин), а као награду добио је екстерни хард диск.

Најбољу игрицу направио је Владан Божиловић из Електротехничке школе “Мија Станимировић” (Ниш), који је освојио лаптоп. На другом месту се нашао Јожеш Орош из Електротехничке школе “Никола Тесла” (Панчево), који је награђен обуком Cisco CCNA. Мобилни телефон добио је Марко Тричковић ученик Техничке школе “Раде Металац“ (Лесковац).
Поред главних награда, најбољи из обе категорије освојили су и софтверске пакете, мајице и два најбоље пласирана средњошколца и једногодишњу претплату на часопис “Свет компјутера”.

Школе и професори који су мотивисали ученике да се пријаве у великом броју на RAF Challenge 2011 награђени су комплетима компјутерске литературе и софтверским пакетима. То су: Миљан Јеремић и Славиша Петровић (Гимназија, Књажевац), Јелка Зеликов (Машинско-електротехничка школа, Параћин), Тамара Стојисављевић (Земунска гимназија, Београд),  Надежда Вељковић (ЕТШ „Мија Станимировић“, Ниш) и Анета Спариоус-Сурдућан (Гимназија “Урош Предић”, Панчево).

RAF Challenge 2011 подржале су и бројне компаније, које су обезбедиле велики фонд награда за све финалисте. Генерални спонзор такмичења компанија ЦЕТ, медијски спонзор часопис „Свет компјутера“ , туристичка агенција ЦМЦ, као и компаније: ComTrade, Romsym data, Itipo, Extreme, rootPlanet и издавачка кућа Portalibris.

2610-raf-challenge-2011