Raf Challenge 2015

Завршено је финале седмог информатичког такмичења за ученике средњих школа „RAF Challenge 2015“, које организују Друштво математичара Србије и Рачунарски факултет из Београд. Ученици су се такмичили у две категорије, а пристигло је преко 100 радова. У првој категорији је задатак био направити презентацију/анимацију на тему Рачунари као помоћ у екстремним ситуацијама, и друга, где су ученици на слободну тему могли да направе видео игру или апликативни програм. На финале такмичења позвано је 30 средњошколаца из Србије, а најбољи су данас освојили вредне награде.

Награђени у Првој категорији:

IMG 2239
С лева на десно: Милош Кукић, Маша Кнежевић и Вукашин Вучуровић.

I место: Милош Кукић, Електротехничка и грађевинска школа „Никола Тесла“, Јагодина – Награде: таблет, антивирус NOD32, једногодишња претплата на часопис “Свет компјутера”,

II место: Маша Кнежевић, Зрењанинска гимназија – Награде: екстерни хард диск, Norton антивирус,

III место: Вукашин Вучуровић, Електротехничка и грађевинска школа „Никола Тесла“, Јагодина – Награде: путовање (Сателит група), Norton антивирус.

Награђени у Другој категорији:

I место: Давид Ђорђевић, Књажевачка гимназија – Награде: лаптоп, антивирус NOD32, једногодишња претплата на часопис “Свет компјутера”,

II местоРастко Тојагић, Митровачка гимназија – Награде: мобилни телефон, Norton антивирус,

III место Александар Гаврић, Гимназија „Бора Станковић“, Ниш – Награде: Cisco CCNA курс (rootPlanet), Norton антивирус.

IMG 2255
С лева на десно: Александар Гаврић, Давид Ђорђевић и Растко Тојагић.

Школе које су мотивисале уценике да се пријаве у великом броју на RAF Challenge награђене су комплетима компјутерске литературе, а то су:

Књажевачка гимназија,

Машинско-електротехничка школа, Параћин,

Техничка школа „Никола Тесла“, Вршац.

Такмичење су подржале и бројне компаније, које су обезбедиле велики фонд награда за све финалисте. Генерални спонзор такмичења компанија ЦЕТ, медијски спонзор часопис „Свет компјутера“, затим Сателит група, ComTrade, РСД Extreme, rootPlanet и издавачка кућа Portalibris.

Фотографије са финала погледајте у галерији.

3913-raf-challenge-2016