RAF IT Days 2022: преко 70 пријављених средњошколаца из 4 државе, предавачи из 6 IT фирми, 18 предавања

Овогодишњи онлине IT семинар за ученике средње школе RAF IT Days одржан је 2, 3, 9. и 10. априла и по много чему је специфичан.

На RAF IT Days 2022 је учествовало чак 6 великих IT компанија чији су представници, многи од њих бивши студенти Рачунарског факултета, одржали предавања средњошколцима. Део RAF IT Даyс 2022 били су Мајкрософт развојни центар Србија, Nordeus, Workpuls, TX Services, MVP Workshop и Zuhlke Engineering.

RAF IT Days семинар је ове године добио регионални карактер пријавом великог броја ученика средњих школа из Црне ГореМакедоније и Босне и Херцеговине, на шта смо веома поносни. 74 средњошколца имала су прилику да прате 18 предавања врсних IT стручњака из праксе, као и предавача Рачунарског факултета. Поред теоријских и практичних предавања, средњошколци су учествовали и у радионици програмирања.

Опширније...

Приступ семинару - информација за учеснике

Овогодишњи семинар одржава се "online" употребом апликације Zoom. Линк путем кога ће бити омугећен приступ сесијама семинара учесници ће добити најкасније до 31. марта путем e-maila (пробни e-mail се шаље 28.3. и уколико непримите e-mail, а пријавили сте се на семинар морате нас контактирати: imijatovic @ raf.rs). Предавања се одржавају 2, 3, 9. и 10. априла. Молимо вас да поштујете сатницу семинара (Агенда). Прва предавања почињу у суботу, 2.4. у 10.30h, сесија ће бити отворена од 10h, када је предвиђено отврање семинара. При покретању сесије на вашим рачунарима или мобилним телефонима биће инсталирана апликација Zoom, налози Вам нису потребни, али би било лепо да користите своја имена и презимена како би предавачи знали са ким комуницирају. Сесија ће бити отворена током целог дана, а учесници имају могућност да улазе и излазе из исте. Распоред за радионице учесници ће добити путем e-maila .

 

Опширније...

Објављено - Агенда RAF IT Days 2022

Објављена је агенда за предстојећи Раф ИТ Даyс. Молимо учеснике да поштују сатницу семинара и узму активно учешће на предавањима и радионици. Описе предавања можете погледати овде.

Сви учесници семинара ће најкасније до 30. марта добити упутсво како да присуствују семинару путем маила. Уколико не добијете маил до споменутог датума, молимо Вас да нам се обратите путем маила.

 

Датум одржавања семинара RAF IT Days 2022

Овогодишњи семинар "RAF IT Days" биће одржан 2, 3, 9. и 10. априла 2022. године (два викенда). Пријаве за семинар трају до 25. марта, након чега ћемо објавити листу учесника семинара.
 
Датум семинара је изабран на основу планираних такмичења за средњошколце из информатике, математике и физике. Уколико дође до померања датума одржавања републичких такмичења из поменутих предмета доћи ће и до померања датума одржавања семинара. Семинар ће се одржати онлајн, путем платформе Зум. 
Листу потенцијалних учесника семинара можете погледати овде.
Теме семинара биће постепено објављиване овде.
За сва додатна питања стојимо Вам на располагању путем mail-a: rafitdays[@]raf.rs.

RAF IT Days 2021 - пријављивање без израде теста и датум семинара

Рачунарски факултет и организатори информатичког семинара RAF IT Days донели су одлуку да свим заинтересованим средњошколцима омогуће учешће на семинару RAF IT days 2021 без обавезе израде теста који је имао елиминациони карактер.
Наиме, како се семинар и ове године због измењених околности одржава онлајн, у могућности смо да без ограничења обезбедимо праћење семинара већем броју заинтересованих ученика – било уживо путем платформе Zoom уз могућност интеракције са предавачима или путем live stream-a.
Позивају се сви ученици средњих школа који желе да прате онлајн семинар RAF IT Days 2021 уживо посредством платформе Zoom да се пријаве попуњавањем ФОРМЕ ЗА ПРИЈАВУ.  
Семинар ће се одржати током два викенда у априлу (суботом и недељом), и то 3, 4, 10. и 11. априла 2021. године.

Завршен "online" RAF IT Days 2020

Завршен је овогодишњи ИТ семинар за средњошколце у организацији Рачунарског факултета - RAF IT days 2020, који је због измењених околности у земљи ове године одржан први пут онлајн. 
На семинару је учествовало 50 средњошколаца који су предавања пратили путем онлајн платформе Zoom и на тај начин имали могућност да директно комуницирају са предавачима, а прилику да слушају семинар добили су и сви остали заинтересовани средњошколци путем уживо преноса на YouTube каналу факултета.
 
svi.jpg

Опширније...

© 2010-2020 RAF IT Days  mail-flag-png-image-69223 Instagram twitter