Извештај са RAF IT Days-а 2014

Од 4. до 7. априла, на Рачунарском факултету, одржан је информатички семинар RAF IT days. На семинару је учестововало 47 ученика средњих стручних школа и гимназија из двадесет градова Србије (Пожега, Параћин, Смедерево, Нови Сад, Панчево, Нови Пазар, Прибој, Врање, Сомбор, Бечеј, Пријепоље, Лазаревац, Шабац, Пожаревац, Зрењанин, Соко Бања, Књажевац, Лозница, Ваљево и Београд). За 18-оро средњошколаца био је обезбеђен смештај у Београду (Хостел Центар). Од укупног броја позваних ученика, семинару су присуствовале само четири девојке.

Просечна оцена организације овогодишњег RAF IT days-а је 4.43. Најбоље је оцењена услужност представника факултета (4.77), док су учесници најмање били задовољни избором тема за семинар (4.00). По њиховом мишљењу, целокупна оцена за семинар је 4.63, што је мало ниже у односу на оцене прошлогодишњих гостију семинара.

Укупни утисак о предавачима је врло добар (4.26), где су посебно истакли презентацију и припремљеност презентера, а са нижим оценама вреднована је занимљивост предавања. Као и прошле године, и ове је најбољи предавач био Сергеј Гривцов, студент РАФ-а запослен у компанији Devana Technologies. Његов скор је 4.79 и за длаку је био испред студенткиње РАФ-а Дуње Мајсторовић, која је имала укупну оцену 4.78.

Средњошколци су у четири дана семинара имали укупно 17 предавања и две радионице на РАФ-у. Првог дана најбоље је оцењено предавање Како да (не) упропастите слободно време Филипа Станисављевића и Душана Здравковића, студената Рачунарског факултета, оценом 4.43. , Хакатон – такмичење у програмирању Сергеја Гривцова најбоље је оцењено такмичење другог дана семинара. Дуња Мајсторовић је са темом Развој суперрачунара имала најинтересантније предавање трећег дана, док је Петар Бојовић, асистент на РАФ-у, са темом Безбедност рачунарских мрежа најбоље оцењени предавач последњег дана семинара. Општи је закључак да су најбоље оцењени студенти Рачунарског факултета и да су њихове теме биле занимљиве већини учесника.

Од представника компанија и других институција, предавања су имали: Милош Толпа (FormatPC), Милош Јовановић (Институт Михаило Пупин, Београд), Сергеј Гривцов (Devana Technologies), Ненад Пауновић (BgVF), Богдан Амиџић (Crater studio) и Душа Вуковић (Рачунарска гимназија и Oracle).

2566-izvetaj-sa-raf-it-days-a-2014