Šest studenata Računarskog fakulteta dobilo zaposlenje u Facebook-u

Mart, 2011.

Grupa od šest mladih i talentovanih informatičara iz Srbije, od kojih su pet svršeni ili sadašnji studenti Računarskog fakulteta, dobila je priliku da se zaposli u Facebook-u. Njihov rad u Wowd-u, naročito deo o rankiranju u društvenim mrežama, primećen je od strane Facebook-a, pa su dobili ponudu da se priključe njihovom razvojnom timu. Ovu grupu čine:

Igor Kabiljo, student doktorskih studija Računarskog fakulteta i saradnik u nastavi
Srećko Toroman, završio osnovne akademske studije Računarskog fakulteta i saradnik je u nastavi
Relja Petrović, student četvrte godine Računarskog fakulteta
Maja Kabiljo, student treće godine Računarskog fakulteta
Slavko Fodor, asistent i student master studija Računarskog fakulteta
– Aleksandar Ilić, završava doktorske studije na Prirodno-matematičkom fakultetu u Nišu, gde je i asistent.

Adela Maznikar je šesti bivši student Računarskog fakulteta koji se, u poslednjih godinu dana, zaposlio u Facebook-u, najpoznatijoj društvenoj mreži na svetu. Nakon završetka osnovnih studija na RAF-u kao stipendista fakulteta, Adela je upisala master studije na univerzitetu EPFL u Švajcarskoj, gde je odbranila master tezu u martu ove godine. Zatim se zaposlila u Facebook-u na poziciji softverskog inženjera. Kako je stigla do ove pozicije i poslodavca možete saznati ovde.

Facebook je društvena mreža lansirana 2004. godine i trenutno ima više od 600 miliona korisnika. Jedna je od najbrže rastućih internet kompanija u prethodnih par godina. Ponose se velikim brojem korisnika po jednom programeru, koji je oko milion. Taj broj je znatno veći nego u drugim kompanijama. To omogućava da svaki programer u Facebook-u ima priliku da njegov rad utiče na veliki broj ljudi.

>> Mediji su ovom događaju posvetili veliku pažnju (7 članaka)

>> Galerija

1685-sest-studenata-racunarskog-fakulteta-dobilo-zaposlenje-u-facebook-u