Briljantan uspeh studenata Računarskog fakulteta na najvećem regionalnom studentskom takmičenju u Evropi

Oktobar, 2019.

Studenti Računarskog fakulteta postigli su briljantan uspeh osvojivši treće mesto na najvećem regionalnom studentskom takmičenju iz informatike za Jugoistočnu Evropu ICPC, koje je održano u subotu 19. oktobra u Bukureštu u Rumuniji. U oštroj konkurenciji, koju je činio čak 101 tim iz Jugoistočne Evrope, tim Računarskog fakulteta koga su činili Aleksa Plavšić student četvrte godine, Aleksa Milisavljević student druge godine i Pavle Martinović student prve godine, sa lakoćom je uspeo da osvoji treće mesto i na taj način da se plasira u finale takmičenja, koje će se održati u Moskvi krajem juna 2020.godine.

Tokom pet sati, koliko je trajalo takmičenje, timovi iz Bosne, Rumunije, Bugarske, Ukrajine, Turske Grčke, Moldavije, Kipra i Srbije rešavali su 11 zadataka iz algoritama i struktura podataka. Iz Srbije, takmičila su se 3 tima sa Računarskog fakulteta i 3 tima sa Elektrotehničkog fakulteta. Naš tim RAF Penguins koga čine ova tri sjajna momka zablistao je punim sjajem, ostavivši daleko iza sebe ostale timove iz Srbije, ali i iz ostalih zemalja, koje su se takmičile. Sve ovo je dokaz da najbolji studenti Srbije dolaze sa RAF-a! Sa nestrpljenjem čekamo takmičenje u Moskvi i nadamo se da će naš tim zasijati još jačim sjajem!

icpc2.jpg      ICPC1.jpg

icpc3.jpg

2 thoughts on “Briljantan uspeh studenata Računarskog fakulteta na najvećem regionalnom studentskom takmičenju u Evropi”

Comments are closed.

5517-brilijantan-uspeh-studenata-racunarskog-fakulteta-na-najvecem-regionalnom-studentskom-takmicenju-u-evropi