РАФ победио на првом ASDF Hackathon-у у Краљеву

Септембар, 2013.

asdfНајбољу апликацију на првом ASDF Hackathon-у у Краљеву направили су студенти  Рачунарског факултета. Тим РАФ, у саставу Ненад Божидаревић, Милан Томић, Роберт Жуљевић и Владо Пајић, победио је у конкуренцији од пет екипа студената и три средњошколска тима. Поред њих, боје РАФ-а бранила је још једна екипа, тим FAQ (Петар Првуловић, Немања Радосављевић, Филип Станисављевић и Иван Петровић) и они су заузели четврто место. Двадесетчетворочасовно такмичење у развоју мобилних апликација одржало се протеклог викенда у ЕСТШ „Никола Тесла“ у Краљеву.

Тема такмичења је била „Безбедност у саобраћају“, односно безбедна употреба телефона током вожње. Развој овакве апликације за само 24 сата је био веома изазован, али смо тимским радом успели да дођемо до решења које би заиста омогућило безбедну употребу телефона. Ми смо се одлучили да у нашој апликацији искључимо сваку потребу за додиром и гледањем телефона, па смо користили искључиво гласовне комandе и звучна обавештења. Од бројних могућности смо за задато време успели да имплементирамо само неке, као што су аутоматско читање порука, слање порука и обављање позива, али је то било довољно за успешну студију изводљивости.“ – истиче Ненад Божидаревић, један од чланова победничког тима.

Победници су веома задовољни својом апликацијом и најављују наставак на развоју исте. Планирају је и објавити, јер сматрају да има велику употребну вредност.

 border=

Тим РАФ, с лева на десно: Ненад Божидаревић, Владо Пајић, Милан Томић и Роберт Жуљевић.

2884-raf-pobedio-na-prvom-asdf-hackathon-u-u-kraljevu-2